Gek van surrealisme

Museum Boijmans Van Beuningen | 11/02/2017 - 28/05/2017

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert van 11 februari tot en met 28 mei 2017 met trots ‘Gek van surrealisme’, een overzicht met topstukken afkomstig uit vier befaamde Europese privéverzamelingen. Het merendeel is zelden of nooit te zien geweest en zal eind mei 2017 weer achter gesloten deuren verdwijnen.

Komend voorjaar staat Museum Boijmans Van Beuningen volledig in het teken van het surrealisme. Het museum laat – in samenwerking met gerenommeerde musea in Edinburgh en Hamburg – de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid.

De getoonde werken zijn afkomstig uit vier uitmuntende privécollecties van een aantal bijzondere verzamelaars: de Brit Edward James en de Brit Roland Penrose hadden een persoonlijke band met kunstenaars als Salvador Dalí, René Magritte en Max Ernst. De eveneens Britse Gabrielle Keiller bezat naast een prachtige collectie een bijzondere kunstbibliotheek. Het Duitse echtpaar Ulla en Heiner Pietzsch begon in de jaren zeventig met het verzamelen van surrealistische kunst en is nog altijd zeer actief op dit gebied.

Gek van surrealisme stelt de bezoeker in staat om de artistieke ontwikkeling van belangrijke kunstenaars te volgen. In Rotterdam ligt het accent straks niet alleen op de passie van de surrealisten zelf, maar ook op die van hun verzamelaars. ‘Gek van surrealisme’ sluit naadloos aan bij het profiel van Museum Boijmans Van Beuningen, dat als enige museum in Nederland een uitgebreide collectie surrealistische kunst van wereldniveau bezit.

WANNEER 11/02/2017 - 28/05/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Museumpark 18
3015 CX Rotterdam
+31 (0)10 4419400
boijmans.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Gek van surrealisme

Neil Zukerman

I have a hand-written letter from Fini stating that she did not paint this painting.
laat een recensie achter

Uw beoordeling