G/D THYSELF | Spirit Strategy on Raising Free Black Children

Nieuwe Instituut | 23/01/2020 - 28/06/2020

Het Nieuwe Instituut presenteert G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children​, een installatie van internationaal kunstenaarscollectief The Ummah Chroma (Terence Nance, Jenn Nkiru, Marc Thomas, Kamasi Washington, Bradford Young, met Lauri Faggioni en Erin Wile), in samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR). Op 25 januari 2020 opent G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children, in aanwezigheid van verschillende leden van The Ummah Chroma. De installatie gaat gepaard met een uitgebreid programma van masterclasses, live performances, filmvertoningen en gesprekken tijdens IFFR, van 23 januari tot en met 2 februari 2020.

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children, is geïnspireerd op The Ummah Chroma’s korte film AS TOLD TO G/D THYSELF (2019). De film gaat nader in op spirituele ervaringen, die veelal tijdens de jeugd worden opgedaan. Een jeugd die mogelijk op zichzelf onschuldig is, maar die tevens pijn, plezier en overgave kent.

Met de installatie in Het Nieuwe Instituut wil The Ummah Chroma een rituele ruimte bieden, daarbij voortbouwend op de verschillende overpeinzingen in de film, zoals over een opvoeding van vrije zwarte kinderen. Voor het inrichten van de ruimte wordt geput uit verschillende culturen en tradities en de bezoeker wordt uitgenodigd diverse vormen van spiritualiteit te ervaren.

Het project beoogt niet minder dan een sacrale ruimte in Het Nieuwe Instituut te realiseren, waarbinnen men zowel individueel als collectief in aanraking kan komen met aspecten van metafysische transcendentie, spiritualiteit en verschillende vormen van zelfexpressie. De installatie van The Ummah Chroma is tevens een open uitnodiging aan de verschillende gemeenschappen in Rotterdam om deze vooral ook te benutten voor eventuele, eigen rituelen en tradities. Gedurende de looptijd van de installatie zullen kunstenaars en ontwerpers – ondermeer uit Rotterdam zelf – een bijdrage leveren aan het project, waardoor de ruitme stapsgewijs zal transformeren.

WANNEER 23/01/2020 - 28/06/2020
WAAR | Bekijk op Google Maps Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
010-4401200
nieuweinstituut.nlOPENINGSTIJDEN

Di - zo : 10.00 - 17.00

Do : 10.00 - 21.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over G/D THYSELF | Spirit Strategy on Raising Free Black Children

laat een recensie achter

Uw beoordeling