Fiona Tan — Ascent

De Pont Museum | 11/02/2017 - 11/06/2017

Fiona Tan is vooral bekend om haar vakkundig gemaakte en aangrijpende installaties, waarin de verkenning van identiteit, herinnering en geschiedenis centraal staat. Tans kunstwerken gaan over het vraagstuk van de blik: over hoe we kijken naar beelden en via die beelden naar de wereld die ons omringt, en ook hoe beelden, als spiegels, soms terug lijken te kijken naar ons. In haar nieuwe solotentoonstelling in De Pont, die draait rond haar nieuwe audiovisuele en fotografische installatie Ascent, zullen verschillende nieuwe werken te zien zijn.

Tan heeft Ascent samengesteld als een montage van meer dan 4000 gevonden stilstaande beelden van de berg Fuji door de tijd heen. De opdracht voor het werk is afkomstig van het Izu Photo Museum in Shizuoka, Japan, waar de installatie ook voor het eerst te zien was. De beelden zijn aangeleverd door het publiek en geselecteerd uit de eigen collectie van het museum.
Ascent ontvouwt zich als een contemplatief beeldessay dat reflecteert op de mogelijkheden van hedendaagse digitale beeldmedia, maar dat ook verwijst naar iconische films als Chris Markers La Jetée. Het werk bestaat uit twee delen: een audiovisuele installatie in de grote zaal gecombineerd met haar fotografische tegenhanger in de aangrenzende zalen van onze Nieuwe Vleugel.

WANNEER 11/02/2017 - 11/06/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg
+31 (0)13 5438300
depont.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Fiona Tan — Ascent

laat een recensie achter

Uw beoordeling