Estafette-tentoonstelling Collect, Re-order, System, Sequence, Stillness

Privé: galerie dudokdegroot | 28/03/2018 - 26/05/2018

In vier aaneensluitende tentoonstellingen van maart tot en met mei, tonen Guy Vording, Ilona Plaum, Sara Bjarland, Annesas Appel en Maze de Boer nieuw werk in een solotentoonstelling, twee keer in combinatie met een andere kunstenaar. Zij zijn vanuit een gemeenschappelijk thema in hun werk geselecteerd. In deze estafette staat het verzamelen, her- en rangschikken volgens eigen systemen en verstilling centraal. De kunstenaars raken aan één of meerdere van de thema’s: waar de één verlaten objecten van straat, of specifieke tijdschriften en beeldmateriaal verzamelt, onderzoekt de ander volgens bepaalde systemen herhalingen, kleuren, diepte en ruimte. Deze groepstentoonstelling zal in etappes vier keer een nieuwe combinatie laten zien.

Vergeten nieuwsartikelen vormen de basis voor de tekeningen en collages van Guy Vording. Uit een verzameling oude kranten, tijdschriften en boeken zoekt hij naar thema’s die vrijwel altijd te maken hebben met gebeurtenissen waarbij de controle verloren gaat. Sierlijk tekent Vording met zwarte potloodlijnen op de originele tijdschriftpagina’s beeld en tekst weg. Wat blijft zijn geheimzinnige, ontroerende beelden en teksten die slechts in de schemer op het papier blijven staan. In de solo But what if the fog hadn’t lifted? toont Vording voor het eerst een serie grote werken.

Ilona Plaum streeft naar meerduidigheid, naar ambigue beelden die zichzelf nooit op het eerste gezicht weggeven: neem je diepte of een oppervlakte waar; word je als toeschouwer buitengesloten of juist opgenomen in de voorstelling; zie je een beweging, een verandering of een opgesteld statisch beeld? En waar kijken we naar als medium, een schilderij, een tekening of een foto? Het is dit spelen met wisselende perspectieven, betekenissen en dimensies van ruimte en tijd dat Plaum in haar werk onderzoekt.

Ilona Plaum – Sara Bjarland: 28 maart – 7 april
Sara Bjarland – Annesas Appel: 11 april – 21 april
Annesas Appel – Maze de Boer: 28 april – 19 mei

WANNEER 28/03/2018 - 26/05/2018
WAAR | Bekijk op Google Maps Lauriergracht 80
1016 RM Amsterdam
06-15475473
dudokdegroot.nlOPENINGSTIJDEN

Wo - Za : 13.00 - 17.30

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Estafette-tentoonstelling Collect, Re-order, System, Sequence, Stillness

laat een recensie achter

Uw beoordeling