Erik Buijs | Aline Eras | Anne Forest

Galerie Bart Nijmegen | 29/01/2017 - 26/03/2017

Groepsexpositie met Erik Buijs (beelden), Aline Eras (tekeningen) en Anne Forest (schilderijen).

Aline Eras tekent veelal figuratieve voorstellingen uit de natuur. Een fijnzinnige tekenstijl in combinatie met een bepaalde grilligheid, ontleding of verbastering. Haar potloodtekeningen tonen veel details en zijn in hun ingetogenheid erg krachtig en onderscheidend. Los en speels maar zeer onder controle. Haar werk leest soms als een encyclopedische serie, met duidelijke linken naar ouderwetse biologieboeken. Tegelijkertijd schept Eras een intens en nieuw universum, waarin wij allemaal onze duistere gedachten en verlangens kunnen herkennen.

Anne Forest creëert een soort moderne iconen in een naïeve beeldtaal. Daarnaast wordt zij beïnvloed door het primitivisme en door het unheimische van bijvoorbeeld horrorfilms. Haar achtergrond als tekenaar blijft zichtbaar in de grafische beelden waarin de lijn heilig is. Door dit strakke te combineren met het grove en het onberekenbare van de materialen waar zij op werkt (zoals ongespannen canvas, tapijt en gevonden stukken hout) wordt in ieder werk de innerlijke strijd zichtbaar die haar als kunstenaar het meest bezighoudt: zelfcontrole en het willen verstoren daarvan.

Erik Buijs maakt sculpturen in allerlei formaten van dierlijke, eigenzinnige figuren met krachtige karaktereigenschappen en abstraheerde, vreemd geproportioneerde fysieke eigenschappen. Hun wat lompe, koboldachtige voorkomen maakt de figuren stoer, maar zijn kwetsbaar tegelijkertijd. Ze staan geaard op hun plek en ogen zwaar en standvastig. De handelingen die de kunstenaar tijdens het maakproces uitvoerde zijn nog goed te zien in de vorm van vingerafdrukken of messneden die op de beelden achtergebleven zijn.

WANNEER 29/01/2017 - 26/03/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Waalbandijk 14c
6541 AJ Nijmegen
024-3600577
galeriebart.nlOPENINGSTIJDEN

Do - Vr : 12.00 - 18.00

Za - Zo : 12.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Erik Buijs | Aline Eras | Anne Forest

laat een recensie achter

Uw beoordeling