The Electric Acid Color Test | Ib Jorn

Privé: Galerie Franzis Engels | 10/11/2016 - 28/01/2017

Zowel de kleurrijke collages van gescheurde posters van Ib Jorn als zijn serie monitoren reflecteren op de huidige massamedia. In de monitor-serie refereert hij aan de tijdsbesteding van de moderne mens. Veel tijd brengen we door voor allerlei soorten beeldschermen. De beelden die we tot ons nemen, blijven soms op het netvlies gebrand, of vervagen juist zo dat er alleen een paar vegen en een kleurimpressie van overblijven. De kunstenaar zelf is losgekomen van de beeldschermtirannie en besteedt zijn tijd aan het verzamelen van fysieke fragmenten voor afbeeldingen en het bestuderen van kleuren.

Met veel energie scheurt de kunstenaar in Berlijn stukken van posters van muren en reclamezuilen. Vaak zijn de posters in de loop van de tijd in dikke lagen over elkaar heen geplakt. Door deze dikke lagen te gebruiken, neemt hij brokken van het verstrijken van de tijd op in zijn werk, alsof tijd en plaats in een capsule zijn bevroren. De aldus verkregen fragmenten bewerkt hij tot poëtische kleine werkjes die vervolgens op een speelse wijze worden samengebracht tot één werk: levend Berlijn.

‘Do You Know How To Use This Weapon?’ is de leidraad in het werk van Ib Jorn. Kunst als wapen. Een wapen wordt doorgaans gebruikt om de vijand te verjagen. Welke vijand Ib Jorn met zijn werk wil verjagen, wordt niet uitgesproken, maar dat het een persoonlijke demon is, ligt voor de hand.

WANNEER 10/11/2016 - 28/01/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Nieuwevaart 200
1018 ZN Amsterdam
06-31000323
franzisengels.nlOPENINGSTIJDEN

Do - Za : 13.00 - 18.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over The Electric Acid Color Test | Ib Jorn

laat een recensie achter

Uw beoordeling