Ekstasis. Een universum van licht en geluid

Stedelijk Museum Schiedam | 15/07/2023 - 14/01/2024

KOOP TICKETS

Van zinsbegoochelende installaties tot subtiel schaduwspel en intense audio: Ekstasis verandert het museum in een lusthof voor de zintuigen. De tentoonstelling is samengesteld door kunsthistoricus en curator Sanneke Huisman en hedendaags kunstenaar Nick Verstand, en laat werk zien van onder meer Heleen Blanken, Casimir Geelhoed, Mariska de Groot, Nazif Lopulissa, Jan van Munster, Anni Nöps, Jan Schoonhoven en Nick Verstand. Ekstasis. 

Licht en geluid spelen een belangrijke rol in de werken en installaties die gastcuratoren Sanneke Huisman en Nick Verstand selecteerden voor Ekstasis. De ervaringskunst die ontstaat met deze ontastbare ‘materialen’, roept in een oogwenk nieuwe beelden en werelden op. In de nieuwe geluidsinstallatie Borderlands van Casimir Geelhoed en Anni Nöps scheppen ronddolende geluiden een universum dat je alleen kunt horen. De kunstenaars gebruiken ongrijpbare materialen zoals licht en geluid, maar ook de nieuwste technieken. Ekstasis laat zien dat computers, lasers en algoritmes onderdeel zijn van het artistieke gereedschap anno nu. Het speelveld voor deze makers is allang niet meer beperkt tot de museumzaal; hun werk is ook te zien bij theaters, festivals en clubs.
Lees hier meer >

Omslagbeeld: Nazif Lopulissa, Locomotion, Paynes grey, 2021, acrylic on canvas. From the collection of the Stedelijk Museum Schiedam, acquired with support from the Mondriaan Fund
Beeld rechts: Nick Verstand, Liquid Logic, 2017

WANNEER 15/07/2023 - 14/01/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

stedelijkmuseumschiedam.nlOPENINGSTIJDEN

di-zo : 11.00-17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Ekstasis. Een universum van licht en geluid

laat een recensie achter

Uw beoordeling