Doors and Windows | Orial Texidor

Privé: Pont Arte | 09/11/2019 - 05/12/2019

Met de tentoonstelling Doors and Windows is het de tweede keer dat de Spaanse kunstenaar Oriol Texidor solo te zien is bij PontArte. In Februari van dit jaar was hij al te zien in een Duo Tentoonstelling met de Nederlandse kunstenaar Willibrord Nota. De nieuwe tentoonstelling toont een aantal recente werken uit de serie ‘Immersio’ Waar Texidor sinds 2014 aan werkt.

De werken zijn een uitnodiging om te onderzoeken waar we vandaan komen, wie we zijn en waar we naar toe gaan. Het zelfde beeld, een menselijk silhouet,  wordt,  keer op keer,  ondergedompeld in een andere omgeving. (Immersio). Alle Immersio’s volgen eenzelfde patroon. Een menselijk silhouet komt naar boven vanuit het centrum van het werk. Deze persoon is echter niet op, maar in het werk geplaatst en is daadwerkelijk omgeven door zijn omgeving.

De kunstenaar tekent de figuur niet, hij behoudt de figuur slechts, de figuur was er al, het gaat om wat de figuur omringd. Dit maakt de persoon. Zijn omgeving is bepalend in hoe hij in het leven staat. Dit proces van keer op keer dezelfde structuur voor een nieuw werk is een spiritueel proces voor de kunstenaar, waarbij hij door onderzoek van materiaal telkens weer nieuwe werken toevoegt aan de serie.

Oriol Texidor (Barcelona, 1974) is opgeleid als architect en werkt sinds 2002 als professioneel kunstenaar, het jaar waarin hij zijn eerste werk tentoonstelde. Zijn werk wordt gekenmerkt door het onderzoeken van materialen in combinatie met een spirituele lading. Texidor wil dat zijn kunst mensen tot denken aanzet. Hij besloot na een spirituele ervaring met het werk van Antoni Tàpies (Barcelona 1923 – 2012), dat het zijn doel was om mensen te raken door het maken van kunst. Texidor betrekt zijn publiek bij zijn werk. De kijker wordt vaak uitgenodigd mee te werken aan een werk en hij organiseert regelmatig workshops en houdt lezingen. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Metafora art school in Barcelona.

 

 

WANNEER 09/11/2019 - 05/12/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Kapoenstraat 29
6211KV Maastricht
+316 37403499
OPENINGSTIJDEN

do - za : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Doors and Windows | Orial Texidor

laat een recensie achter

Uw beoordeling