De naakte waarheid

Rijksmuseum Twenthe | 26/01/2019 - 16/06/2019

Wie zijn wij en hoe zijn we in zes eeuwen tijd geworden tot wie we zijn? Dat zijn de grote vragen achter de tentoonstelling De Naakte Waarheid meer dan 110 topwerken uit zes eeuwen schilderen, beeldhouwen, fotograferen, tekenen en filmen. Van Anthonie van Dyck tot Andres Serrano en van Rembrandt tot Marlene Dumas. Een beeldende zoektocht naar onszelf met als metafoor de naakte mens. Deze tentoonstelling gaat over ons allemaal.

De Naakte Waarheid vertelt een geschiedenis over de ontwikkeling van de westerse mens vanaf de renaissance tot en met de 21e eeuw. Een tentoonstelling over de mens die in zijn drang naar kennis en zelfontplooiing onzekerheid en twijfel durft toe te laten, maar ook moet leren omgaan met de vrijheden die hij voor zichzelf heeft gecreëerd en uiteindelijk de gevolgen daarvan. Want hoe zal de mens zich in de komende eeuw verhouden tot zijn technische inventies? Tot de ecologische veranderingen die hij teweegbrengt en hoe leeft hij samen met mensen die zijn wereldbeeld niet per se delen?

De Naakte Waarheid vertelt een in oorsprong westers maar tegenwoordig wereldwijd verhaal aan de hand van zes eeuwen beeldende kunst in ruim 110 werken van Marina Abramovic, G.H. Breitner, Berlinde de Bruyckere, Jan Sluijters, herman de vries, Andy Warhol, Carel Willink en vele anderen. In deze tentoonstelling worden de verschillende kunstvormen niet van elkaar gescheiden maar vullen ze elkaar aan. Naast de talrijke tekeningen, schilderijen en sculpturen is er plaats voor proza en poëzie. Een individueel te downloaden playlist wordt toegevoegd als alternatieve audiotour.

 

WANNEER 26/01/2019 - 16/06/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Lasondersingel 129
7514 BP Enschede
+31 (0)53 4358675
rijksmuseumtwenthe.nlOPENINGSTIJDEN

di - zo : 10.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over De naakte waarheid

laat een recensie achter

Uw beoordeling