De Line Up | De kracht van het tekenen

Centraal Museum | 22/09/2018 - 18/11/2018

Tekenen is misschien wel de meest toegankelijke kunstvorm die er bestaat; er zijn weinig mensen op deze wereld die nog nooit een tekening hebben gemaakt. Ook kunstenaars schetsen en tekenen er op los, in de meest uiteenlopende stijlen en vormen. Er valt veel bijzonders te ontdekken op gebied van tekenen binnen het hedendaagse kunstdiscours. Om die reden presenteert het Centraal Museum dit najaar een grootse tentoonstelling over tekenen van 1950 tot nu: De line up.

Als medium staat de tekening dichtbij de kunstenaar, en wie met zijn ogen de lijnen aftast die de kunstenaar heeft gezet, bootst als het ware de tekenende hand na. Dat maakt de tekening, die oude discipline, springlevend. Pen, potlood, krijt en stift blijven krachtige wapens voor de verbeelding.

In De line up ligt de nadruk op het tekenen als handeling. Het gaat dus niet zozeer om het resultaat – het beeld – maar meer om hoe er getekend wordt – de werkwijze, het proces van tekenen. Daarin zit een grote diversiteit, en die laat de tentoonstelling zien. Met werk van onder meer Philip Akkerman, Armando, Constant, Florette Dijkstra, Marlene Dumas, Susanna Inglada, Paul Klemann, Natasja Kensmil, Iris Kensmil, Marijn van Kreij, Mark Manders, Erik Odijk, Mathias Poledna, Anna Ridler, Jan Schoonhoven, Mounira al Solh, Evelyn Taocheng Wang, Koen Taselaar & Michael Tedja.

WANNEER 22/09/2018 - 18/11/2018
WAAR | Bekijk op Google Maps Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
+31 (0)30 2362362
centraalmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over De Line Up | De kracht van het tekenen

laat een recensie achter

Uw beoordeling