Constant – New Babylon

Kunstmuseum Den Haag | 28/05/2016 - 25/09/2016

Constant Nieuwenhuys (1920 – 2005) was een vooraanstaand lid van de CoBrA-groep en creëerde een van de meest visionaire en omvangrijke beeldende kunstprojecten uit de naoorlogse kunstgeschiedenis: New Babylon, waar hij bijna twintig jaar aan werkte.

Door toenemende automatisering ziet Constant in de jaren 50 een nieuwe samenleving ontstaan. Aan de hand van maquettes, constructies, geografische kaarten, schilderijen, tekeningen, aquarellen, grafiek, films, teksten, lezingen en tijdelijke ‘omgevingen’ verbeeldt hij zijn ideeën over die nieuwe wereld. De New Babyloniër – een spelende, creatieve en nomadische mens – hoeft door volledige automatisering niet meer te werken, kan overal naartoe reizen en is vrij en creatief.

WANNEER 28/05/2016 - 25/09/2016
WAAR | Bekijk op Google Maps Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
+31 (0)70 3381111
kunstmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 10.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Constant – New Babylon

Kim van der Horst
Ja, er is een catalogus in NL of Engels. Constant - New Babylon. Aan ons de vrijheid.
Er is ook een prachtige tentoonstelling over de periode die vooraf gaat aan het New Babylon project in het Cobra museum. Constant. Ruimte + kleur. Van Cobra naar New Babylon het tentoonstellingsontwerp is gemaakt door UN Studio van Ben van Berkel, werkelijk spectaculair!
Carla Pelgrim
Wat moet ik beoordelen?
Ik wil graag een informatie van u. Weet u of bij de expositie van New Babylon van Constant een catalogus uitkomt. Kunt u mij dat eventueel laten weten ?
Met een vriendelijke groet,
Carla Pelgrim
Ferry Piekart
Daarvoor kunt u het beste contact opnemen met het museum zelf! Contactinformatie vindt u op deze pagina.
laat een recensie achter

Uw beoordeling