Arp – The poetry of forms

Kröller-Müller Museum | 20/05/2017 - 17/09/2017

Wie de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum al eens bezocht, kent Jean Arp – of Hans Arp – van zijn beeld met de prachtig, poëtische titel Wolkenherder. Voor het eerst sinds de dood van dichter en beeldhouwer Jean Arp in 1966 is er nu een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk, die de wisselwerking laat zien tussen zijn poëzie en zijn beelden.

WANNEER 20/05/2017 - 17/09/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
+31 (0)318 591241
krollermuller.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 10.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Arp – The poetry of forms

Mieke Krijger – Jordaanmuseum
Geweldig dat deze tentoonstelling er is. De dichter Hans Arp leerde ik kennen door de gedichten van Lucebert (Lubertus Swaanswijk (1924-1994), geboren Lauriergracht 50, Jordaan.
De regel 'das schwarz das weisst sich' van Hans Arp is een taalkundig meesterwerk.
Behoedzaamheid legde Lucebert woordbeelden (licht en weten) op een 'pijnlijk zwijgen'. Zo gaf hij een stem/bescherming in een verwilderende taal.
Lees 'mijn gedicht' in Amulet.
Gerard van der Leeuw
Dit is een memorabele tentoonstelling. Poëtisch, vaak ook blij. Je moet Arp leren zien, maar dan krijg je ook wat. Jammer dat er niet meer aandacht is voor zijn vrouw, die tenslotte onmisbaar voor hem was en zelf ook een groot kunstenares was.
En: waarom, waarom toch die rare, want Engelse titel? Arp sprak Frans en Duits. Was er nu echt niets anders te bedenken. Het is onbeleefd tegenover zowel de kunstenaar als de Nederlandse, Franse en Duitse bezoekers. Nederlanders zijn helaas al lange tijd behept met de Engelse ziekte, zeer besmettelijk. Men schijnt in dit landje te denken dat je belangrijker wordt als je Engels spreekt. Raar, dom en zeker niet in de geest van Jean Arp. Een flinke smet op deze toch belangrijke expositie. Jammer.
laat een recensie achter

Uw beoordeling