Anna Bella Geiger – Native Brazil / Alien Brazil

Frans Hals Museum (Hal) | 01/04/2022 - 21/08/2022

Het Frans Hals Museum organiseert in samenwerking met S.M.A.K. in Gent en MASP in São Paulo Anna Bella Geiger. Braziliaans Kunstpionier. Dit is de eerste solotentoonstelling van kunstenaar Anna Bella Geiger in Nederland: een van de belangrijkste hedendaagse Braziliaanse kunstenaars.

In deze tentoonstelling maak je kennis met de Braziliaanse kunstpionier Anna Bella Geiger (Rio de Janeiro, 1933). Aan de hand van vier thema’s ontdek je hoe zij het lichaam, haar relatie met kunst, haar thuisland Brazilië en de wereld als geheel ziet. Haar leven en werk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de vragen die ze in haar werk oproept zijn actueler dan ooit.

Anna Bella Geiger heeft veel invloed gehad op de ontwikkeling van de hedendaagse kunst in Brazilië. Ze maakte al vroeg abstract werk en was een pionier in de videokunst. Zelfs onder de moeilijke omstandigheden tijdens de dictatuur in haar land bleef ze kunst maken. Tot op de dag van vandaag is ze actief als kunstenaar en creëert ze etsen, gravures, sculpturen en collages. Haar oeuvre is omvangrijk, veelzijdig en omspant ruim zestig jaar. Haar werk is opgenomen in collecties van toonaangevende musea als Centre Pompidou (Parijs) en Museum of Modern Art (New York).

Anna Bella Geiger. Braziliaans Kunstpionier daagt je uit om anders te kijken naar thema’s zoals kolonialisme en emancipatie. Door de ogen van Anna Bella Geiger maak je kennis met een andere en veranderende blik op de wereld.

WANNEER 01/04/2022 - 21/08/2022
WAAR | Bekijk op Google Maps Grote Markt 16
2001 DJ Haarlem
+31 (0)23 5115775
dehallen.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Za : 11.00 - 17.00

Zo : 12.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Anna Bella Geiger – Native Brazil / Alien Brazil

laat een recensie achter

Uw beoordeling