Anke Roder & Harm-Jan Boven

Christian Ouwens Galerie | 04/03/2017 - 15/04/2017

Galerie Christian Ouwens opent op 4 maart 2017, tijdens de Museumnacht Rotterdam, om 20:00 uur een spannende combinatie van schilderijen en collages van Anke Roder en houten assemblages en foto’s van Harm Jan Boven. De werken bewegen zich tussen landschap en abstractie.

HARM-JAN BOVEN
De houten assemblages van Harm-Jan Boven verbeelden solitaire gebouwen in het landelijke gebied. Schuren, tuinhuizen, brugwachtershuisjes, schuil- en verblijfplaatsen voor de passerende mensen en dieren. Het zijn constructies die volstrekt natuurlijk overkomen met gevonden materialen zoals verroeste spijkers, schroeven, bouten en beschilderd hout. Zijn foto’s tonen geabstraheerde landschappen en lichtbronnen zoals we ze overal in kustgebieden rond schemertijd kunnen ervaren.

ANKE RODER
De schilderijen van landschappen van Anke Roder vallen op door hun gelaagdheid, transparantie en doorwerkte materialiteit. Ze combineert de encaustiek techniek (bijenwas met pigment) met olieverf waardoor een uiterst ruimtelijk en gloedvol effect ontstaat. De horizon lijn verbindt de twee materialen. De kleinere werken die op diverse gevonden houtsoorten geschilderd worden werken als objecten aan de muur. Kleurwerking, ruimtelijkheid, en het veranderende licht van de seizoenen zijn terugkerende thema’s, die we ook in haar botanische werken zien. In de tentoonstelling worden ook enkele collages uit het boek ‘Fantastic Flowers’ getoond.

WANNEER 04/03/2017 - 15/04/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Eendrachtsweg 20
3012 LB Rotterdam
+31 (0)654765042
christianouwens.nlOPENINGSTIJDEN

Do - Za : 11.00 - 18.00

Zo - Woe : Gesloten

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Anke Roder & Harm-Jan Boven

laat een recensie achter

Uw beoordeling