Afra Eisma – Your Silence Will Not Protect You

Fries Museum | 27/03/2021 - 31/10/2021

Kunstenaar Afra Eisma (1993) liet zich inspireren door Audre Lorde’s poëtische teksten en creëerde intieme werelden die barsten van kleur en energie. Haar werk bestaat uit getufte tapijten, keramiek, papier maché en textiel die leiden tot stralende tactiele installaties waarin verbinding en generositeit centraal staan. Tot en met 31 oktober 2021 presenteert het Fries Museum haar eerste museale solotentoonstelling.  

‘Your silence will not protect you’ is de titel van het boek van de Caraïbisch-Amerikaanse auteur Audre Lorde. Ze beschreef zichzelf als zwart, lesbisch, moeder, strijder, dichter en bracht dit in haar werk naar voren. Haar werk schreef ze voor zwarte (queer) vrouwen, ieder ander is een gast binnen haar lectuur, zo beschouwt ook Afra Eisma zich. Lorde’s werk richt zich op emoties, een innerlijke power source en de kracht van taal. Die krachten weet zij als geen ander te verwezenlijken in haar teksten. Uit dit boek putte Eisma kracht en hoop omtrent haar eigen trauma’s en het vrouw zijn.

Voor deze expositie tovert Eisma de zalen om tot immersieve installaties. Per ruimte licht ze een emotie uit die ze verbindt met de maag, het hart en de mond. Gidsen, soms in de vorm van dieren, leiden de bezoeker van de ene ruimte naar de andere. De installaties zijn een samenkomst van leven en kunst, ze verweeft levenservaringen letterlijk in haar werk. Met de tentoonstelling reflecteert ze op haar eigen kwetsbaarheid.

WANNEER 27/03/2021 - 31/10/2021
WAAR | Bekijk op Google Maps Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
058-2555500
friesmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Afra Eisma – Your Silence Will Not Protect You

Margreet
Genoten van je kunstwerken.Ben vorige week naar je tentoonstelling geweest.
Indrukwekkend houdt van sprekende kleuren.

Je onderwerpen spreken me ook aan.
Knap dat je dit zo kan weer geven.
Hoop dat je steeds opnieuw je emotie zo tot uiting kan laten komen.
laat een recensie achter

Uw beoordeling