Adrián Villar Rojas | Poems for Earthlings

Oude Kerk | 21/11/2019 - 16/08/2020

De Oude Kerk presenteert Poems for Earthlings, een omvangrijke en site-specifieke installatie van de Argentijnse kunstenaar Adrián Villar Rojas (Rosario, 1980). Het is de eerste keer dat de wereldberoemde kunstenaar in Nederland solo te zien is. De site-specifieke installatie komt tot stand na talrijke bezoeken aan de Oude Kerk en historisch onderzoek.

Installaties
Adrián Villar Rojas (Rosario, 1980) is een Argentijnse  kunstenaar. Hij creëert meeslepende omgevingen, die bezoekers uitnodigen om als ontdekkingsreizigers het werk te ervaren. In zijn installaties gebruikt Villar Rojas diverse kunstdisciplines en media. De toekomst, het verleden en alternatieve versies van het heden komen in zijn werk samen tot een voortdurend veranderende totaliteit.
De manier waarop Villar Rojas te werk gaat, is nadrukkelijk site-specific. Aan het begin van elk project dompelt hij zich onder in de sociale, culturele, geografische en institutionele omgeving, waarin hij samen met een groep projectmedewerkers zal werken. Deze peripatetische werkmethode definieert hem als een rondtrekkende kunstenaar. Door zijn reizen en onderzoek ontwikkelde hij een diepe betrokkenheid met diverse plekken over de hele wereld. De installaties die hij ter plekke ontwikkelt zijn tijdelijk en vergankelijk. De schaarse sporen die hij als kunstenaar nalaat, staan in contrast met de ongeschreven regels die de kunstwereld in stand houden: het creëren van een kunstwerk, reproductie, verhandeling en transport. In zijn werk laat Villar Rojas zijn eigen tijdelijkheid zien – met het risico van zijn eigen vergetelheid – en toont hij wat gedoemd is te verdwijnen, wat niet kan – en misschien niet zou moeten – worden bewaard.

Adrián Villar Rojas
Villar Rojas studeerde aan de Universidad Nacional de Rosario en woont en werkt in Rosario, Argentinië. In 2011 vertegenwoordigde hij Argentinië tijdens de Biënnale van Venetië en in 2012 was zijn werk te zien in Documenta 13 in Kassel. Villar Rojas recente solotentoonstellingen waren te zien in Marian Goodman Gallery (New York), Moderna Museet(Stockholm), The Metropolitan Museum of Art, New York (2017) en Museum Haus Konstruktiv (Zürich).

WANNEER 21/11/2019 - 16/08/2020
WAAR | Bekijk op Google Maps Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam
020-6258284
oudekerk.nlOPENINGSTIJDEN

ma - za : 10.00 - 18.00

zo : 13.00 - 17.30

exhibition 1 image

Bezoekers over Adrián Villar Rojas | Poems for Earthlings

laat een recensie achter

Uw beoordeling