A Place of Our Own – Iris Hassid

Joods Museum | 24/06/2022 - 29/01/2023

In de tentoonstelling A Place of Our Own staan de levens centraal van vier studentes in Tel Aviv, allen Palestijns én Israëlisch staatsburger. De Israëlische fotograaf Iris Hassid (1965) fotografeert de vier vrouwen sinds 2014 en praat met hen over hun ambities, vriendschappen, families en politiek-maatschappelijke betrokkenheid.

Hassid woont in de universiteitsbuurt van Tel Aviv. Het viel haar op dat het aantal Arabischsprekende studentes snel groeide. Het beeld dat zij uit de media kende van Arabische vrouwen in Israël, kwam niet overeen met wat ze daar zag. Daaruit ontstond een behoefte deze vrouwen en hun levens te portretteren. In 2014 ontmoette zij Samar, toen net afgestudeerd aan de televisie- en filmacademie. Via haar leerde Hassid de drie andere jonge vrouwen kennen: Samars nicht Saja die psychologie studeerde; architectuurstudent Majdoleen die Saja’s huisgenoot was; en Samars vriendin Aya, student sociologie en genderstudies.

Samenwerking tussen fotograaf en gefotografeerde
De foto’s en citaten in de tentoonstelling tonen het dagelijks leven van de jonge vrouwen die vanuit hun Arabische gemeenschappen naar Tel Aviv zijn verhuisd om daar te studeren. De hoofdrolspelers kiezen samen met Hassid de onderwerpen en composities van de foto’s zorgvuldig uit. Het levert een persoonlijk beeld op van het leven en de ervaringen van deze studenten. De foto’s weerspiegelen de complexiteit van hun leven als Palestijnse studenten in Tel Aviv en als ambitieuze vrouwen in de Israëlische samenleving.

Om zo dicht mogelijk bij de wereld van de vrouwen te blijven, zijn alle teksten in de tentoonstelling in het Nederlands, Engels, Arabisch en Hebreeuws te lezen.

WANNEER 24/06/2022 - 29/01/2023
WAAR | Bekijk op Google Maps Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
020 5310310
jck.nlnllocatiejoods-historisch-museumOPENINGSTIJDEN

ma - zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over A Place of Our Own – Iris Hassid

laat een recensie achter

Uw beoordeling