Unknown Masterpieces

Cultuurcentrum Knokke-Heist | 23/03/2024 - 12/05/2024

KOOP TICKETS
Unknown Masterpieces toont het werk van 10 onbekende, nog onbeminde Belgische fotografen. Foto Knokke-Heist wil hiermee jong en iets minder jong fototalent naar buiten laten treden en hen op het spoor zetten naar een beloftevolle loopbaan. In deze vijfde editie ontdekt de bezoeker uiteenlopend fotowerk, van intieme portretten tot weidse landschappen, zorgvuldig gecureerd door Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen.

Naast deze 10 fotografen toont het Cultuurcentrum ook het werk van Maroesjka Lavigne, die na haar deelname aan Unknown Masterpieces in 2014 een indrukwekkend internationaal parcours aflegde.

Maroesjka Lavigne

Someone, somewhere, sometime

Een delicaat palet van kleuren typeert het werk van Maroesjka Lavigne. Gefascineerd door landschappen die voortdurend veranderen en binnenkort wel eens dreigen te verdwijnen, ondernam zij lange reizen naar ongerepte plekken in Namibië, IJsland, Argentinië en de VS. Rijdend door de desolate, besneeuwde en bloeiende landschappen van de winter en de lente, ging zij op zoek naar een moment waarop kleur, licht en het onderwerp samensmolten tot een moment dat opviel. Altijd is zij geïnteresseerd in hoe mensen omgaan met de overweldigende intensiteit van de natuur en hoe deze relatie standhoudt. Dit levert verbluffend mooie foto’s die teder zijn afgestemd op de omgeving en het onderwerp. Met ‘Someone, somewhere, sometime’ toont zij het Belgische publiek een overzicht van haar werk tot nu toe.

Maroesjka Lavigne (België, °1989) behaalde haar Master in Fotografie aan de Universiteit Gent. Haar werk was te zien in onder andere Foam Talent in Amsterdam, Robert Mann Gallery in New York, Galerie Hug in Parijs en Museum Dr. Guislain in Gent. Voor haar werk ontving zij onder andere de prijs Emerging Talent van Lensculture (2014), de Harry Penningsprijs in Eindhoven (2015) en de eerste plaats in de categorie Landschap bij de Sony World Photography Awards (2016).

Met Unknown Masterpieces brengt Knokke-Heist traditiegetrouw 10 te ontdekken talenten naar buiten. Kom langs en en laat je inspireren door de werken van Abdul-Vahit Duman, Anaïs Gamme, Barbara Vandendriessche, Femke Neyt, Jef Bex, Kenny Ros, Margot Vervust, Philippe Digneffe, Sylvia Konior en Valérie Naessens.

Beeld:
© Maroesjka Lavigne

 

WANNEER 23/03/2024 - 12/05/2024
WAAR | Bekijk op Google Maps Meerlaan 32
8300 Knokke-Heist
050 630 100
OPENINGSTIJDEN

ma - zo : 08.30 - 19.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Unknown Masterpieces

laat een recensie achter

Uw beoordeling