BLOG

De missie | Pretty Brilliant

Door Nicole Ex | oktober, 2020

‘Langzaam begin ik te geloven dat dit wel eens het mooiste en beste nummer wordt waaraan we tot nu toe hebben gewerkt.’ See All This werkt aan de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars met een speciaal winternummer, Pretty Brilliant. Maar dat kunnen we niet alleen.

We zijn iemand, we doen iets, en diep in ons hebben we een missie. Missies gaan vaak over iets wat niet makkelijk te bereiken valt, waarvoor we door het vuur moeten en een lans moeten breken, want was het makkelijk, dan was het natuurlijk al lang gebeurd. Mijn missie heeft me voor uitdagingen gesteld en slapeloze nachten bezorgd — lukt het, kan ik het, wordt het goed en hoe kom ik aan geld? — maar nu durf ik voorzichtig te stellen dat de missie vorm begint te krijgen in het dubbeldikke winternummer Pretty Brilliant dat op 4 december verschijnt, wanneer See All This vijf jaar bestaat.

Geta Bratescu

Boek, tentoonstelling en magazine ineen

Afgelopen week werkten we eraan met die prachtige Catherine de Zegher, oud-museumdirecteur en internationaal curator, buiten op het verhoogde terras in België, en nu op het platteland in Frankrijk, waar het zo stil is dat je de vleugels hoort wieken van de vogels die overvliegen en waar de rijpe appels uit de boom vallen.

Er moet nog heel veel gebeuren, maar langzaam begin ik te geloven dat dit wel eens het mooiste en beste nummer wordt waaraan we tot nu toe hebben gewerkt. Je kunt dit nummer zien als een boek, een tentoonstelling en een magazine ineen, met 304 pagina’s om eindeloos in te bladeren en met werk van uitsluitend vrouwelijke kunstenaars, van over de hele wereld.

Emily Kame Kngwarreye

Niet alleen

Want vrouwen zijn in de kunstgeschiedenis structureel buitengesloten en genegeerd. En hoewel het beter lijkt te gaan, is het aandeel van vrouwelijke kunstenaars op de huidige kunstmarkt nog altijd niet meer dan 2%. Er is in de afgelopen tien jaar meer betaald voor het werk van Picasso dan voor alle vrouwelijke kunstenaars bij elkaar.

Sinds ik me hiervan bewust ben, is het creëren van zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars mijn missie. Maar voor zoveel kunstenaars zorgen, kun je niet alleen. Daarom hebben we je nodig. Ga met ons mee op ontdekkingstocht en onderstreep de missie met een donatie. Als dank lees je je naam terug in deze buitensporige wintereditie. Om Ruth Bader Ginsburg te parafraseren, ‘real change happens one step at a time’, stap voor stap, naam voor naam.

 


See All This werkt onder de naam Pretty Brilliant aan meer zichtbaarheid voor de scheppingskracht van vrouwelijke kunstenaars.

Zorg dragen voor zoveel vrouwen doe je niet alleen. Draag bij en ondersteun de missie van Pretty Brilliant. Maak het onderzoek en het herschrijven van de canon mogelijk, en geef het jubileumnummer een opbouwend steuntje in de rug.

 

Doneer €99,-

onderstreep de missie
+ ontvang het feestelijke winternummer
+ lees je eigen naam terug in deze special edition

 

Doneer €333,

onderstreep de missie
+ ontvang het feestelijke winternummer
+ lees je eigen naam terug in deze special edition
+ ontvang een uitnodiging voor de lancering en feestelijke veiling met Sotheby’s op 3 december.

 

Doneer via de knop!

Reacties op De missie | Pretty Brilliant

Sannie de Boer
“ Art is the Oxygen for Humanity..” (c) Sannie de Boer :)
laat een reactie achter

Uw beoordeling