FUTURE

De Pont Museum | 03/09/2016 - 29/01/2017

David Claerbout creëert een niet-reëel bestaande werkelijkheid. Een virtuele wereld waarin elk detail moet kloppen anders verliezen de videobeelden direct hun geloofwaardigheid.

Bij het maken van een foto liggen keuzes over details zoals plek, seizoen en tijdstip van de dag automatisch vast – bij een digitaal beeld moet de kunstenaar zelf steeds voor ‘god’ spelen.

De transformaties voltrekken zich in slow motion. ‘Ik beeldhouw met duur,’ zegt Claerbout. Duur is volgens hem iets anders dan tijd: ‘duur is geen onafhankelijk verschijnsel zoals tijd, maar bevindt zich altijd ergens tussenin.’

WANNEER 03/09/2016 - 29/01/2017
WAAR | Bekijk op Google Maps Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg
+31 (0)13 5438300
depont.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over FUTURE

Jan Pieter Gootjes
De presentatie van het werk van Claerbout heeft een diepe indruk achtergelaten. In een besloten ruimte zie je Elvis. Zijn energie is voelbaar. Als de camera strelend over zijn huid kruipt, weet je van de twee dimensies, je ervaart er drie, of is het een vierde dimensie. Zelfs de intimiteit van het tafeltje in de ruimte is voelbaar. Dit kleine intieme staat in groot contrast met een ander werk In dezelfde tentoonstelling is een werk te zien waar een gebouw van Albert Speer de hoofdrol krijgt. Groot geprojecteerd. Daar waar in 1936 de Olympische Spelen gehouden werden laat Claerbout het proces van verval zien. Op grote afstand ben je getuige van dit proces. Het begrip tijd wordt door Claerbout opnieuw gedefinieerd. Fascinerend. En dank aan Museum De Pont.
laat een recensie achter

Uw beoordeling