De Pont Museum

De Pont Museum

mobil_header_ok

De Pont is een onafhankelijk museum voor hedendaagse kunst, gevestigd in een voormalige wolspinnerij. Benthem Crouwel Architecten transformeerde het industriegebouw met het karakteristieke zaagtanddak in een uitzonderlijke expositieruimte met veel daglicht. De afwisseling van kunstwerken in de grote, open ruimte en de intieme ‘wolhokken’ biedt bezoekers een unieke ervaring. Het museum werd geopend in 1992 en is in 2016 uitgebreid met een nieuwe vleugel voor onder meer foto- en videopresentaties, die aansluit bij een ruimer opgezet museumcafé en een prachtige tuin.

Schilder- en beeldhouwkunst, waarop in de beginjaren de nadruk lag, vormen nu samen met installaties, performances, film en fotografie de basis voor een afwisselend tentoonstellingsprogramma. Daarin wordt de ontwikkeling van kunstenaars over een langere periode gevolgd.
De projectruimte WOOL geeft met werk van veelbelovende talenten, aanwinsten en speciale projecten actuele impulsen aan de programmering van De Pont.

Het museum is vernoemd naar de Tilburgse jurist en ondernemer mr. Jan de Pont (1915-1987), die een deel van zijn nalatenschap had bestemd voor de stimulering van hedendaagse kunst.

Adres | Bekijk op Google Maps De Pont Museum
Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg
+31 (0)13 5438300
depont.nlOpeningstijden

Di - Zo : 11.00 - 17.00

Donderdag: 17.00-21.00 uur (juli/aug tot 20u), gratis entreeAlleen op 25 december (Eerste Kerstdag) en 1 januari is De Pont gesloten.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over De Pont Museum

Frans Spijkerman
Mooi museum. Waarom is de naam 'De Pont Museum' (anglicisme?) en niet gewoon 'Museum De Pont'?

leave your review

Uw beoordeling