See All This #4 – vanaf 16 december in de winkel

13 december 2016
See All This #4

Aanstaande vrijdag verschijnt het vierde nummer van hét kunstmagazine See All This. In dit winternummer vind je o.a. Maria Barnas, Robin de Puy, Marina Abramovic, Ed van der Elsken, Robert Macfarlane, Chrystel Lebas en Salvador Dalí. Het magazine is verkrijgbaar bij de betere boekhandels, museumwinkels van partner musea en online via seeallthis.com.

Wat rook het Christuskind eigenlijk? Mirre, wierook… en iets wat geen goud was.  Dichter en kunstenaar Maria Barnas duikt in de betekenis van geur – én in het reukoffer dat de drie wijzen uit het Oosten brachten. En kwam tot een verrassende conclusie.
Met ook: een speciale geurkaart in het magazine.

Robin de Puy op de bank bij Marina Abramovic. ‘Ze deed de deur open en onmiddellijk voelden we ons op ons gemak. We kropen tegen elkaar aan op de bank — zij in haar pyjama en ik in mijn oude spijkerbroek, de enige die ik tijdens deze trip bij me had — en alles was goed.’ Robin de Puy correspondeerde al langere tijd met Abramovic en eindigde haar reis bij Abramovic thuis in New York op de bank. Speciaal voor See All This spreekt ze weer met de kunstenares – volgens Artnet de machtigste persoon in de kunstwereld – die deze maand ter ere van haar 70ste verjaardag haar memoires publiceerde.

‘De maan is zo puur, zo onontgonnen. Een ideale plek voor de mens om een frisse, nieuwe start te maken,’ zegt kunstenaar Jorge Mañes Rubio. En dus ontwierp hij, in opdracht van de Het European Space Agency (ESA) een Tempel voor de Maan. Exclusief in See All This magazine: het eerste ontwerp, en een 3D-animatie op seeallthis.com.

De schatkamer van Nederland. See All This vroeg fotograaf Johannes Schwartz de depots en iconen van Nederlandse musea te fotograferen. Een overrompelend beeldessay over de reikwijdte, diversiteit en schoonheid van de schatkamers van Nederland.

Verder in het vierde magazine van See All This: Het beste van 2016 volgens 8 museumdirecteuren, de Britse schrijver Robert Macfarlane over de schemerfoto’s van Chrystel Lebas, Beeldhouwers die sieraden maken, de Centerfold van Ed van der Elsken, de verzamelwoede van Edward James, het surrealistische kookboek van Salvador Dalí – en nog veel meer.

Voor aanvullende informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Alexandra van der Loo.