De gouden dood of de gladiolen | Stefan Kasper

Galerie Bart Amsterdam | 31/03/2018 - 12/05/2018

Galerie Bart presenteert met trots de solo-expositie De gouden dood of de gladiolen van Stefan Kasper (1983, NL). Potlood, houtskool, glitterlijm, Kasper gebruikt ‘alles wat vastplakt aan papier’. De kleurrijke tekeningen, collages en kartonnen sculpturen vormen in de expositie één totaalbeeld, als een levensgrote kijkdoos.

Met het maken van voorstudies is Kasper jaren geleden gestopt. Hij laat zijn werk liever spontaan en organisch ontstaan. Zijn ateliervloer is bezaaid met snippers die zijn weggesneden, maar dikwijls hun plek in een volgende collage vinden. Op die manier vullen zijn werken elkaar onderling aan en verwijzen ze naar elkaar.

Reflecteren op de westerse kunstgeschiedenis speelt een belangrijke rol in Kaspers werk. Zo zijn vanitassymbolen en ruiterstandbeelden duidelijk te herkennen, al is het met een knipoog. Een flesje bier in plaats van een luxe wijnkelk, glitterende schedels, paardenbloemen en mannen op klungelige, te kleine paarden.

Het sluitstuk van de expositie is een reusachtig, eigentijds schuttersstuk (275 x 430 cm), waar zijn kunstenaarsvrienden poseren met de kunstwerken en attributen die in deze expositie te zien zijn. Kasper was vorig jaar de tien miljoenste bezoeker van het vernieuwde Rijksmuseum en reageert met dit werk op de unieke ervaring te mogen slapen voor De Nachtwacht.

WANNEER 31/03/2018 - 12/05/2018
WAAR | Bekijk op Google Maps Elandsgracht 16
1016 TW Amsterdam
020 3206208
galeriebart.nlOPENINGSTIJDEN

Ma - wo : open op afspraak

Do - za : 13.00 - 18.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over De gouden dood of de gladiolen | Stefan Kasper

laat een recensie achter

Uw beoordeling