Tag: horizonobseratie

24-uurs horizonobservatie met Bruno van den Elshout

12 april 2018

Bruno van den Elshout (Foto: Robin de Puy)

19 mei 2018

Voor de achtste keer organiseert kunstenaar Bruno van den Elshout dit voorjaar de gelegenheid om in goed gezelschap 24 uur lang naar de horizon te turen.

Met een zelfgebouwde machine fotografeerde Bruno van den Elshout een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon. Steeds dezelfde horizon, maar tussen de 8.785 afbeeldingen geen twee keer hetzelfde uitzicht. Werk uit de serie NEW HORIZONS is tentoongesteld in Panorama Mesdag en een selectie uit de serie horizonportretten is verschenen als omvangrijk kunstwerk-in-boekvorm.

Afgelopen zomer beleefden we een bijzondere mini-horizonobservatie met een groep See All This-lezers, daarover lees je hier. Op 19 mei organiseert Bruno van den Elshout een 24-uurs horizonobservatie.

Rust en ruimte

Bruno van den Elshout: “24 uur naar de horizon kijken. Het is precies zo eenvoudig als het klinkt. Een etmaal lang op het strand doorbrengen, te midden van de elementen. De wind, de golven. Zon en regen, dag en nacht. Het voelt heerlijk en vrij, zo dichtbij huis en toch zo ver voorbij de waan van de dag. Kiezen voor rust en ruimte, om stil te staan bij wat er voor jou écht toe doet. Om nieuwe ideeën te laten ontstaan, en afscheid te nemen van overtuigingen die je niet meer dienen. Om wezenlijk te ontmoeten wat de rust en ruimte van de horizon jou brengen.”

“We beginnen met een gedeelde maaltijd rond een vuur. Om vervolgens samen de nacht in te reizen. Het dag te zien worden. Twee cycli van eb en vloed mee te maken, misschien een duik in de zee te nemen, en whatever the weather te genieten van het avontuur dat we samen in stilte beleven.”

Voor de zevende keer organiseert kunstenaar Bruno van den Elshout (links) op 20 september een 24-uurs horizonobservatie op het Haagse Zuiderstrand ter hoogte van strandpaviljoen De Fuut.(Den Haag 20-09-17) Foto: Frank Jansen

Meer over hoe het is om 24 uur aan de horizon door te brengen, lees je op http://www.newhorizonsahead.nl/horizonobservatie?lang=NL.

Meer informatie over het event en tickets, vind je hier.