Tag: event

EVENT | See all This x PAN Amsterdam

05 oktober 2021
Kom met See All This kunstmagazine naar de PAN, de beurs voor kunst, antiek en design. Met een lezing en rondleiding over pigmenten en hun fascinerende geschiedenis en betekenis. 

lees verder >


EVENT | Meet the Artist #3 – Carlijn Kingma

15 januari 2020

In 2020 presenteren we een nieuwe reeks kunstenaarsontmoetingen: Meet the Artist. Elke maand nodigen we een bijzondere kunstenaar uit in de studio van See All This. Kom voor een unieke avond met kunst, pizza en wijn! 

lees verder >


Womens work is never done | Q&A en rondleiding met Catherine de Zegher op Art Rotterdam 2020

19 december 2019

Ze toonde Frida Kahlo toen niemand haar nog kende, ze bezocht geregeld het atelier van Louise Bourgeois en Nancy Spero, en ze was een stuwende kracht achter de rijzende ster van kunstenaar Hilma Af Klint. Tijdens Art Rotterdam spreekt See All This met Catherine de Zegher over wat er in de afgelopen decennia is veranderd voor vrouwen in de kunst (of niet). Ook stelt ze een lijstje van haar favoriete kunstenaars van deze editie van Art Rotterdam samen. Kom ook!

lees verder >


EVENT | Unseen met Robin de Puy

26 augustus 2019

See All This heeft niemand minder dan fotograaf Robin de Puy gevraagd om een selectie te maken van haar favoriete vrouwelijke fotografen op Unseen Amsterdam, de toonaangevende beurs voor hedendaagse fotografie op het Westergasterrein in Amsterdam. Op 20 september kun je de Q&A met Robin de Puy en tour langs haar highlights van de beurs Unseen bijwonen.

Programma
16.00 uur: ontvangst in het Leidinghuis op het Westergasterrein, Amsterdam
16.15 – 17.00 uur: Q&A met Robin de Puy
17.00 – 18.00 uur: route langs de favorieten van Robin de Puy op fotografiebeurs Unseen

Info & Tickets
Klik hier voor tickets.

Over Robin de Puy
Robin de Puy, geboren in 1986 in Oude Tonghe, studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie in Rotterdam. Datzelfde jaar won ze de Photo Academy Award. In 2013 ontving zij de Nederlandse Photographic Portrait Prize voor een foto die zij maakte van collega fotograaf An-Sofie Kesteleyn. In 2015 maakte ze, op een Harley Davidson-motor, een roadtrip door de Verenigde Staten. Haar reisfoto’s werden getoond op de tentoonsteling If this is true in het Nederlands Fotomuseum in Den Haag.

Pretty Brilliant
De Q&A is onderdeel van Pretty Brilliant, een initiatief waarmee See All This blijvend aandacht wil vragen voor meer vrouwen in de kunst. Eerdere bijeenkomsten en publieke debatten vonden plaats op PAN (2018) en Art Rotterdam (2019), waarvoor de Italiaane kunstverzamelaar Valeria Napoleone uit Londen kwam. Zie hier het interview met Napoleone in NRC Handelsblad: “De kunstwereld is nog altijd een jongensclub.

© Robin de Puy, Robin en Randy, 2017

 


Exclusieve preview – Richard Long in De Pont

04 februari 2019

Tijdens wandelingen in Frankrijk en Alaska, over de Schotse hoogvlakte of het zand van de Sahara, overal liet de Brit Richard Long (1945) cirkels, lijnen en kruisen van stenen, hout of water achter. Poëtische vormen, die zijn mensenhand verraden, met de camera vastgelegd. In museum De Pont is vanaf 16 februari te zien hoe Long het landschap meeneemt in het museum: met strakke banen van keien en takken op de zaalvloer, schilderingen gemaakt met rivierklei aan de muur.

De Pont organiseert een exclusieve preview van de tentoonstelling Richard Long. Met een introductie op zijn werk door kunsthistoricus Rebecca Nelemans. Maria-José Eijkemans, hoofd educatie van het museum, leidt je door de tentoonstelling die pas een paar dagen later opent voor het publiek.

Datum & tijd
14 februari, 18.45 uur
Tickets
Reserveer voor €15 een plek via [email protected]
Meer info
Via De Pont

Interview
In het nieuwe nummer van See All This, dat 15 maart verschijnt, lees je interview met Richard Long. Pre-order hier!