Tag: Claudy Jongstra

EVENT | Masterclass met Claudy Jongstra

30 maart 2023

Tijdens deze speciale masterclass met wereldberoemd kunstenaar Claudy Jongstra, krijg je een uniek inzicht in Jongstra’s werkproces en ga je experimenteren met verschillende technieken die ze toepast bij het maken van textielwerken.

lees verder >


EVENT | Archive Sale Claudy Jongstra

06 februari 2023
Graag nodigen we je uit voor de speciale Archive Sale met werk van Claudy Jongstra, op 4 & 5 maart in Amsterdam. Rondom International Women’s Day 2023 organiseren we een feestelijke verkooptentoonstelling met unieke werken uit het archief van de kunstenaar.  

lees verder >


Een dag aan de slag met Claudy Jongstra

01 juni 2016
Claudy Jongstra

Claudy Jongstra

22 juni & 6 juli 2016

We vertelden in onze blog De kracht van zacht al hoe Claudy Jongstra een compleet eigen universum schept met vlas, vilt en schapenwol. See All This zocht Claudy op in de ververij van haar werkhuis, in een klein Fries dorp. Nu is er de kans voor See All This-lezers om dat ook te doen. En niet alleen een bezoek te brengen, maar om een volledig dagprogramma met Claudy Jongstra te volgen. Inclusief zelf plantaardig wol verven, vilt maken en weven. Schrijf je snel in, want er is maar beperkt plaats.

Programma

Ontvangst in Fries Museum in Leeuwarden, om 9 uur. Claudy geeft een rondleiding door haar tentoonstelling Ancient Light.
Koffie in Húns en wandelen door de botanische tuin van Claudy.
Einde ochtend naar de ververij in Spannum, waar deelnemers samen met Claudy wol verven, vilt maken en weven.
Lunch bij Farm of the World in Húns.
In de middag een lezing door Claudy Jongstra, over haar filosofie en visie.

Deelname

Er kunnen maximaal tien personen deelnemen aan deze exclusieve dag. De kosten bedragen € 250,- per persoon (toegang Fries Museum en koffie/lunch inbegrepen). Een deel van het bedrag gaat naar Stichting Farm of the World, een innovatief leerproject voor kansarme jongeren op de boerderij De Kreake in Húns.

Lees hier een verslag van dit event.