EVENT

Womens work is never done | Q&A en rondleiding met Catherine de Zegher op Art Rotterdam 2020

vrijdag 7 februari 2020

Ze toonde Frida Kahlo toen niemand haar nog kende, ze bezocht geregeld het atelier van Louise Bourgeois en Nancy Spero, en ze was een stuwende kracht achter de rijzende ster van kunstenaar Hilma Af Klint. Tijdens Art Rotterdam spreekt See All This met Catherine de Zegher over wat er in de afgelopen decennia is veranderd voor vrouwen in de kunst (of niet). Ook stelt ze een lijstje van haar favoriete kunstenaars van deze editie van Art Rotterdam samen. Kom ook!

 

Pretty Brilliant – Q&A en rondleiding door See All This met Catherine de Zegher

Datum: vrijdag 7 februari 2020
Tijd: 13.00-14.30 uur
Plaats: Art Rotterdam, Van Nellefabriek
Tickets: gratis*, meld je hier aan

* Toegang tot de lezing is gratis maar exclusief het ticket voor de beurs. Bestel hier je ticket online.

Over Catherine de Zegher

Na het succes van vorig jaar keert See All This met Pretty Brilliant terug op Art Rotterdam! Dit keer opnieuw met een bijzondere gast: Catherine de Zegher. De Belgische De Zegher toonde Frida Kahlo toen niemand haar nog kende. Ze bezocht geregeld het atelier van Louise Bourgeois en Nancy Spero, en was een stuwende kracht achter de rijzende ster van kunstenaar Hilma Af Klint. Ook cureerde ze de biënnales van Sydney en Moskou, en was ze directeur van de Drawing Center in New York en Museum voor Schone Kunsten in Gent.

De Zegher heeft in haar internationale loopbaan de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars tot een van haar speerpunten gemaakt. Al in 1996 maakte ze de legendarische tentoonstelling Inside the Visible – an elliptical traverse of 20th century art in, of, and from the feminine, een tentoonstelling die reisde van Boston naar Londen tot aan Perth in Australië. En in 2014 verscheen haar indrukwekkende essaybundel Womens work is never done. Over wat er in die 25 jaar voor vrouwelijke kunstenaars veranderd is (of niet), praat ze met See All This kunstmagazine in een Q&A op de beurs. Ook stelt de Zegher uit het aanbod van vrouwelijke kunstenaars op Art Rotterdam haar favorieten samen. Wil je weten welke dat zijn? De Zegher en hoofdredacteur Nicole Ex gaan met je de beursvloer op voor een aanstekelijke tour langs de verschillende galeries op deze 21ste editie van Art Rotterdam.

Over Pretty Brilliant

Met Pretty Brilliant vraagt See All This sinds het verschijnen van het ’99 geniale vrouwen in de kunst’ (zomer 2018) aandacht voor vrouwen in de kunstwereld door rondleidingen en lezingen te organiseren. Deze Q&A met Catherine de Zegher is het vervolg op de succesvolle editie van vorig jaar op Art Rotterdam, waar we spraken met de Londense kunstverzamelaar Valeria Napoleone.

 

 

 

Reacties op Womens work is never done | Q&A en rondleiding met Catherine de Zegher op Art Rotterdam 2020

Wat jammer dat ik dit nu pas zie ? Wanneer is dit rondgestuurd?
Ik heb haar via jullie leren kennen en had dit heel erg interessant gevonden . Helaas te laat vernomen , ga zelf wel van het weekend . Ga vooral bij Pien Rademakers aan . Zij doet erg veel boor de vrouwen in de kunst. Ook leuk om eens een artikel aan haar te wijden .
Liesbeth
Is de rondleiding van Zegher in het Nederlands? Ontmoeten we elkaar voor de rondleiding bij de ingang?
REBECCA DE BOER
Voor 4 pers. graag een toegang aub
See All This
Hi Rebecca, dank voor je interesse! Helaas zitten we al helemaal vol. Wellicht vind je een van onze andere events ook interessant. Die vind je hier: seeallthis.com/events
laat een reactie achter

Uw beoordeling