EVENT

Het Noorden en de Wadden verkennen met Oerol-oprichter Joop Mulder

18 augustus 2019

Het landschap als podium, laboratorium en levend kunstwerk in één. Zo ziet Oerol-oprichter Joop Mulder (een van de pioniers uit het zomernummer van See All This) de Waddenkust. En wat hij ziet, wil hij ons laten zien.

Joop Mulder (foto)

Joop Mulder werd geboren in Bolsward, maar kwam al snel terecht op Terschelling. Daar bedacht hij in 1981 het festival Oerol dat een jaar later voor het eerst werd gehouden en 35 jaar lang onder zijn artistieke leiding stond. In 2017 nam hij afscheid en startte hij het initiatief Sense of Place. Zijn nieuwe missie is om mensen gevoel en waardering bij te brengen voor landschap in het algemeen en dat van de Waddenkust in het bijzonder. Met blijvende interventies in het landschap, zoals sculpturen, exposities en observatoria die de bijzonderheid van het landschap onder de aandacht brengen.

Ga mee op verkenningstocht! Op zondag 18 augustus organiseert See All This met Joop Mulder een tour door het noorden en langs de waddenkust. Langs landschapswerken op UNESCO werelderfgoed.

Programma:

11.00 uur: ontvangst in Holwerd met koffie en thee
11.30 uur: ontmoeting met Joop Mulder aan zee
12.30 uur: lunch bij boerderij Binn’n Dieke
13.30 uur: route langs de waddenkust
Je ontvangt twee routekaarten die je (op eigen gelegenheid) langs bijzondere locaties en verhalen langs de waddenkust voert. Van het moddergat tot de hoogste terp.

En er is nog meer te beleven. Vooraf sturen we je een fijne selectie tips van de redactie, voor de mooiste plekken om te logeren en  te eten maar ook aanraders waar te wadlopen, te fietsen door het water, en welke tentoonstellingen je in de omgeving kunt bezoeken.

Vragen? Mail naar [email protected]

Tickets:

€35 (incl. koffie/thee, lunch en programma).
Bestel je tickets hier.

Sense of Place

Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar, de langzame onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is. De schoonheid van dit prachtige UNESCO werelderfgoed en de bijna vergeten geschiedenis ervan. Met culturele landschapsprojecten wordt dit herontdekt en uitvergroot.

Joop Mulder: “De kunstwerken die we met Sense of Place plaatsen, zijn vaak expres niet zo gemakkelijk te bereiken. Soms zelfs alleen lopend of op de fiets. Mensen moeten er moeite voor doen. Zo beleven ze vanzelf ook de weersomstandigheden en het landschap. Ruiken en proeven ze de lucht. Vaak moeten ze daar even aan wennen, maar uiteindelijk gaan ze het waarderen. Er de bijzonderheid van inzien. Want het kunstwerk dat alle kunstwerken met elkaar verbindt, dat is toch steeds weer het landschap zelf. Daar wil ik mensen weer van leren genieten. Dat wil ik mensen weer leren zien.” Lees verder in See All This #14.

Foto’s: Saris en Den Engelsman

Reacties op Het Noorden en de Wadden verkennen met Oerol-oprichter Joop Mulder

walter Vandewaetere
een mooi initiatief
graag ttoezending van het zomernummer expoµdank en mvg
Walter Vandewaetere
Moleenweg 3 B 8870 Izegem (Vlaanderen)
Annemieke
Is het een wandel-, fiets- of autoroute?
laat een reactie achter

Uw beoordeling