EVENT

EVENT | Pretty Brilliant-dag op PAN Amsterdam

26 november 2019

See All This vraagt sinds het verschijnen van het nummer over ’99 geniale vrouwen in de kunst’ (zomer 2018) – inmiddels een collector’s item – aandacht voor vrouwen in de kunstwereld. PAN Amsterdam wijdt met See All This kunstmagazine een hele dag aan dit thema, in samenwerking met ELLE Decoration, Harper’s Bazaar en TEDxAmsterdamWomen.

2019 was het jaar van het 100-jarig vrouwenkiesrecht. We sluiten dit jaar feestelijk af met een Pretty Brilliant-dag op de kunst- en antiekbeurs PAN in Amsterdam op 26 november, om ook na dit jaar vrouwelijke kunstenaars in de schijnwerpers te zetten, met als motto: “Attention is vitality. It connects you with others. It makes you eager”,  in de woorden van Susan Sontag.

In samenwerking met ELLE Decoration, Harper’s Bazaar Nederland en TEDxAmsterdamWomen is er een speciaal programma samengesteld vanaf 13.00 uur, met onder andere een paneldiscussie en rondleiding over de beurs door hoofdredacteur Nicole Ex. We zien ernaar uit je daar te ontmoeten!


Programma dinsdag 26 november

13.00 uur – Welkom door Nicole Ex, hoofdredacteur See All This kunstmagazine 

13.05 uur – Harma van Uffelen, conservator Van Gogh Museum, geeft op uitnodiging van Marian Spier, TEDxAmsterdamWomen, een lezing over Jo Bonger, de vrouw van Theo van Gogh 

14.00 uur – Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt op uitnodiging van Evelien Reich, hoofdredacteur Elle Decoration, over de opkomende tendens van meer vrouwelijke vormgeving in design 

14.30 uur – Evelien Reich, hoofdredacteur Elle Decoration, gaat in gesprek met de internationaal furore makende designer Sabine Marcelis over haar werkwijze en verschillende projecten 

15.00 uur – Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur Harper’s Bazaar, gaat in gesprek met art consultant Hélène van der Ven

16:00 uur – Pauze 

15.30 uur – ‘Do’s & Don’ts: Vrouwelijke Entrepeneurs over hun ervaringen in de veranderende kunstwereld.’ Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur Harper’s Bazaar, gaat in gesprek met de entrepreneurs Yvette van Caldenborgh en Ingrid Advaney 

17.00 uur – Lezing door Nicole Ex, hoofdredacteur See All This kunstmagazine, over geniale vrouwen in de kunst en de officiële lancering van Pretty Brilliant 

17.30 uur – Rondleidingen door hoofdredacteuren over PAN Amsterdam

 


Tickets met korting

Er zijn twee type tickets beschikbaar, voor het reguliere dagprogramma en voor het dagprogramma met de rondleidingen. Met de kortingscode Sat19 krijg je €10 korting!

– Dagprogramma: van 13.00 tot 17.30 uur.
Klik hier, vul de inschrijfcode Sat19 in en selecteer ‘Toegangskaarten Actie See All This, PAN Amsterdam 24 november – 1 dec 2019’.
Met de kortingscode betaal je € 30,00 per 2 kaarten (in plaats van € 40,00!)

– Dagprogramma + rondleidingen door hoofdredacteuren: van 13.00 tot 18.30 uur.
Klik hier, vul de inschrijfcode Sat19 in en selecteer ‘Toegangskaart PAN Amsterdam 26 november 2019 + 17:30 uur rondleiding Nicole Ex’.
Met de kortingscode  betaal je € 35,00 (in plaats van € 45,00!)

 

Vragen over dit event? Neem contact met ons op.

Reacties op EVENT | Pretty Brilliant-dag op PAN Amsterdam

Loes landsman
Ik had me erg verheugd op de pretty brilliant dag. Blijkt dat alle lezingen , toespraken etc gaan over ondernemende vrouwen in de kunstwereld in plaats van over vrouwelijke kunstenaars. Ik ben zelf beeldend kunstenaar. Ik voel me of ze een plens water in m'n gezicht hebben gegooid met een schaterend hihi en zo'n facebookduim.
Nicole Ex praat over een paar gebiale vrouwen in de kunst, dat is tenminste iets maar tegelijk ook wat we zelf ook wel kunnen, louise bourgeois, maria lassnig, sophie calle, dumas, etc. maar dit heeft toch alleen zin wanneer we de diepte in gaan, hoe kwam het, hoe blijft het, wat doen we eraan. of moeten we zeggen dat de vrouwen het zelf zo regelen , zichzelf wegregelen van het podium en dat we tevreden moeten zijn met die paar die boven komen drijven en t waar maken. De meeste van ons willen misschien wel niet zo leven als nodig zou zijn, wedden op teveel paarden tegelijk en dan blijft het gezellig.achter picasso en van gogh zaten ook honderden mannen die nooit veel verder kwamen dan een doekje in t plaatselijk cafe voor een weekje gratis drank. Maar de vrouw van niet van gogh maar het broertje van van gogh dat gaat ver, arme jo bongers.
laat een reactie achter

Uw beoordeling