EVENT

Duchamp de grondlegger van de moderne kunst? | Debatavond bij De Kring

9 juli 2018


Was Marcel Duchamp wel de grondlegger van de moderne kunst? Deze vraag komt aan bod in een speciale avond bij De Kring (ook toegankelijk voor niet-Kringleden!).

Deze keer praten we in de Kunstkring met Theo Paijmans en Nicole Ex van See All This kunstmagazine over het onthullende artikel dat in het laatste nummer verscheen over het meest beroemde objet trouvé ter wereld, het porseleinen urinoir Fountain. Na uitvoerig onderzoek stelde Theo Paijmans vast dat niet Duchamp maar de Elsa von Freytag-Loringhoven de maker van het werk is. Dat was een explosieve ontdekking, jarenlang was de waarheid verzwegen.Het betekent dat niet een man, maar een vrouw de grondlegger is van de moderne kunst. Hoog tijd om de geschiedenis te herschrijven!

Verder presenteert Nicole Ex een lijst met ‘99 geniale vrouwen in de kunst’, in aanloop naar het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht volgend jaar. Een gesprek dus over de Duchamp en Elsa von Freytag-Loringhoven, over machismo en over geniale vrouwen in de kunst.  

Blijf je ook eten? Reserveer dan hier.

Kom je alleen luisteren naar het gesprek? Meld je dan aan bij [email protected]

Programma

Inloop: vanaf 18.30 uur
Aanvang gesprek: 19.00 uur
Diner: 20.00 uur. 

Reacties op Duchamp de grondlegger van de moderne kunst? | Debatavond bij De Kring

Anke Versluis
Kan nergens vinden wat het adres van De Kring is.
laat een reactie achter

Uw beoordeling