BLOG

Leesclub | Boek no. 1: Ross King

Door Redactie See All This | maart, 2024

See All This kunstmagazine lanceert een leesclub! Elk seizoen lezen we één boek dat past bij het thema van het nummer van het seizoen. Boek no. 1: De boekhandelaar van Florence van Ross King.

Deze lente, bij de verschijning van See All This #33, over Florence en de wedergeboorte van de wereld, lezen we het nieuwste boek van Ross King: De boekhandelaar van Florence. Lees je mee? Wanneer je je aanmeldt voor de leesclub, ontvang je van ons een mail waarmee je toegang krijgt tot de club.
Meld je hier aan >

Op donderdag 23 mei komen we bij elkaar om het boek te bespreken in het KattenKabinet in Amsterdam, van 20.00 tot 21.30 uur. We houden je op de hoogte via de club-chat!

 

Over De boekhandelaar van Florence:

Halverwege de vijftiende eeuw werd gezegd dat alle wijsheid van de wereld in Vespasiano da Bisticci’s boekwinkel in Florence te vinden zou zijn. Daar werden prachtige manuscripten voor de Europese elite geproduceerd en belangrijke werken uit de klassieke oudheid herontdekt en verspreid. De winkel trok de grootste denkers van de stad aan.

Dan arriveert er in 1476 een nieuwe techniek in Florence. Het nonnenklooster van San Jacopo di Ripoli aan de andere kant van de stad bemachtigt een drukpers van een failliete Duitse drukker. Binnen de kortste keren drukken de hardwerkende nonnen een serie boeken en pamfletten, waarmee een stroom aan politieke, filosofische en religieuze ideeën op gang wordt gebracht. In De boekhandelaar van Florence ontsluit bestsellerauteur Ross King het verhaal van de ongekende invloed van het gedrukte boek op de loop van de geschiedenis.

Begin met lezen!
Bestel hier het boek van Ross King >

 

De pers over De boekhandelaar van Florence:

‘Een wonder van een verhaal en een masterclass in de geschiedenis van het boek, waarin het soms geheimzinnige proces van het maken van boeken in duidelijke en samenhangende taal wordt uitgelegd. De boekhandelaar van Florence is een oogverblindend, leerzaam en zeer onderhoudend boek.’ – The Wall Street Journal

‘In deze fascinerende biografie verwerkt de Canadese auteur Ross King het verhaal van Vespasiano in het weefsel van de tumultueuze tijden waarin hij leefde … Het resultaat is een verhaal over een man en zijn boeken, en zoveel meer.’  – Library Journal

Reacties op Leesclub | Boek no. 1: Ross King

Simone Loos
Ik vind het heel leuk en lees graag mee.
Ik probeerde mij ook aan te melden voor de clubchat, maar dat lukt mij niet.

Ik meld mij ook graag aan voor de 23e mei naar de boekbespreking, maar weet nu niet hoe dat te doen.
Ellen Korth
Ik lees graag mee, maar de bijeenkomsten... dat gaat mij niet lukken.
Ik zou nu graag het boek" de boekhandelaar van Florence" willen ontvangen.
Marie-Madeleine Claassen
Wat een goed idee. Ik doe graag mee. Inspirerend!
laat een reactie achter

Uw beoordeling