Raketstart | Nieuwe beeldende kunst uit Breda

Stedelijk Museum Breda | 22/06/2019 - 29/09/2019

KOOP TICKETS

Deze zomer is in Stedelijk Museum Breda actueel werk te zien van 37 beeldend kunstenaars die verbonden zijn met de stad. De kunstenaars zijn van verschillende generaties en werken in uiteenlopende disciplines. Sommigen zijn internationaal bekend, terwijl anderen aan het begin van hun loopbaan staan. De selectie – gemaakt door Dingeman Kuilman, algemeen directeur Stedelijk Museum Breda – geeft een verrassend beeld van een lokaal gewortelde kunstpraktijk in het tijdperk van globalisering. Hij schrijft in de catalogus van de tentoonstelling: “Het aantal, de gedrevenheid en de kwaliteit van de beeldende kunstenaars […] bieden Breda de kans om zich beter te profileren. Breda kan als beeldende kunststad uitsteken boven het Brabantse maaiveld en na Amsterdam en Rotterdam nationaal een derde plaats claimen.”

De titel verwijst naar Raketstart vanuit de Bredase Binnenstad (1965) van Pieter Laurens Mol. Deze tekening uit de collectie van het museum laat zien hoe uit het hart van de stad een raket opstijgt. Met betrekking tot de tentoonstelling verwijst de titel naar het potentieel van Breda als lanceerplatform voor talent en verbeelding.

Raketstart is de eerste stap om dit potentieel optimaal te benutten. De komende jaren wil Stedelijk Museum Breda samen met stedelijke, regionale en landelijke partners de beeldende kunst uit Breda beter zichtbaar maken, en de positie van kunst en kunstenaars versterken.

Deelnemende kunstenaars: Thomas Bakker, Pascal Bastiaenen, Marius Boender, Peter Bouwmans, Iris Bouwmeester, Eelco Brand, Tom Claassen, Femke Dekkers, Dyane Donck, Jacomijn den Engelsen, John van Gils, Loek Grootjans, Arjan Janssen, Peter Kantelberg, Jordy Koevoets, Danielle Lemaire, Hubert Leyendeckers, Atelier La Machine, Rick van Meel, George Meertens, Y. Né, Maurice Nuiten, Romee van Oers, Wiesje Peels, Antonietta Peeters, Sef Peeters, Martin Peulen, Martin en Inge Riebeek, Matthieu van Riel, Johanna Schweizer, Carolein Smit, Frans van Veen, Cecile Verwaaijen, Jaap de Vries, Josua Wechsler, Yuk-Kan Yeung en Margot Zweers.

WANNEER 22/06/2019 - 29/09/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Boschstraat 22
4811 GH Breda
076-5299900
stedelijkmuseumbreda.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Vr : 11.00 - 17.00

Za - Zo : 10.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Raketstart | Nieuwe beeldende kunst uit Breda

laat een recensie achter

Uw beoordeling