Bloemenpracht bij MIJ | deel II

Museum IJsselstein | 16/06/2018 - 16/09/2018

Van 16 juni tot en met 16 september presenteert Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling ‘Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II’. Deze expositie is een vervolg op de voorjaarstentoonstelling ‘Tulpenmanie bij MIJ’. MIJ gaat hiermee wederom een samenwerking aan met kunstenaars Bob Negryn en Mary Waters als gastcuratoren. Naast een presentatie van hun eigen werk, selecteerden Waters en Negryn andere kunstenaars die zich bezighouden met een verwant thema. Er is werk te zien in het museum, maar ook de Kasteeltoren, de Stadhuiszolder en de Waag zijn te bezoeken.

Bloemen zijn al eeuwen een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Van de verluchte initialen in Middeleeuwse boeken tot de zonnebloemen van Vincent van Gogh. Bloemen hebben gediend als versiering, maar kennen ook symbolische betekenissen. Ze staan voor het leven in volle bloei, maar verwijzen ook naar vergankelijkheid. ‘Bloemenpracht bij MIJ’ is een ode aan de zeggingskracht van bloemen. De nadruk in de tentoonstelling ligt op het werk van hedendaagse kunstenaars, maar daarnaast is er aandacht voor de fascinatie voor de bloem in de beeldende kunst en vormgeving door de eeuwen heen.

Deelnemende kunstenaars:
Leendert Blok, Eelco Brand, Aldo van den Broek, Piet Hein Eek, Guido Geelen, Anton L. Koster, Broersen & Lukács, Marc Mulders, Regula Maria Müller, Bob Negryn, Linda Nieuwstad, Louise te Poele, Maria Roosen, Johanna Schweizer, Luzia Simons, Margriet Smulders, Reinoud van Vught, WANDSCHAPPEN en Mary Waters.

WANNEER 16/06/2018 - 16/09/2018
WAAR | Bekijk op Google Maps Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
030-6886800
museumijsselstein.nlOPENINGSTIJDEN

wo - zo : 13:00 - 17:00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Bloemenpracht bij MIJ | deel II

laat een recensie achter

Uw beoordeling