A New Space | Suzanne Hartmans en Eddy Stikkelorum

Privé: Art Gallery O-68 | 01/12/2019 - 05/01/2020

Van 1 december tot en met 5 januari toont Art Gallery O-68 in Velp schilderijen en sculpturen van kunstenaars Suzanne Hartmans (Beerta) en Eddy Stikkelorum (Den Haag).  Hartman’s sculpturale schilderijen met karton en spiegeltjes gaan een interactie aan met het licht dat er op schijnt. Stikkelorum’s schilderachtige sculpturen communiceren met vorm en kleur en spelen met leegte.

Suzanne Hartmans (1969)
Hartmans speelt met de waarneming. Zij onderzoekt en gebruikt in haar werk lichtinvloeden en beweging. De lichtinvloeden stuurt ze voornamelijk door de toepassing van spiegeling en schaduwwerking. Het werk ondergaat altijd interactie met het variabele daglicht. Dit gegeven werkt zij tot het uiterste uit en fixeert het. Daarbijwil zij met zo min mogelijk middelen zo veel mogelijk resultaat bereiken. Het bewegingselement wordt veroorzaakt door het gebruik van herhaling in het werk maar ook door de wisselende gezichtshoek van de toeschouwer: het beeld verschuift en verandert: ontstaat steeds opnieuw door de “interactie” met de kijker. Het werk beweegt en heeft ritme. Dit voortdurende licht- en bewegingsspel vormen de kern van haar werk. Haar kunst heeft raakvlakken met de concrete, minimalistische en geometrische kunst.  Suzanne’s werk is behalve in Nederland ook getoond op tentoonstellingen en beurzen in België, Duitsland, Engeland, Italië, Zweden.

Eddy Stikkelorum (1955)
Stikkelorum maakt sculpturen in hout en kunststof, niet als beeldhouwer, maar als beeldbouwer. De gebogen materialen creëren niet alleen vormen, maar ook fysieke leegtes, waarmee de kunstenaar speelt. De vrije, steeds ronde vormen kaderen een leegte in.  Stikkelorum pakt de ruimte in. Zijn fascinatie is de ‘loop’, een houten band die al draaiend de weg zoek naar het eigen uitgangspunt, altijd sierlijk. Ontsnappen is niet mogelijk. Hij maakt series waarin hij zijn ideeën stap voor stap ontwikkelt en uitwerkt en elke associatie met de werkelijkheid probeert te vermijden. Kan dat? Stikkelorum communiceert met vorm en kleur, nooit primaire kleuren, nooit harde vormen, geen rechte lijnen. Niet de rechte lijn en het vierkant, maar gebogen vormen horen tot zijn kunstenaarspalet. Het gaat over ruimte, kleur en afgebakende vormen. Stikkelorum’s werk wordt getoond in New York, Milaan, Bérgamo en Varese.

WANNEER 01/12/2019 - 05/01/2020
WAAR | Bekijk op Google Maps Oranjestraat 74
6881SG Velp
026 3612036
gallery-o-68.comOPENINGSTIJDEN

do - zo : 15:00 - 17:00 (tijdens exposities) en op afspraak

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over A New Space | Suzanne Hartmans en Eddy Stikkelorum

werner windisch
Hello can you put me on your mailinglist.?
All the best Werner
See All This
Hi Werner, sure! We'll send you an invite.
laat een recensie achter

Uw beoordeling