BLOG

Win kaarten voor de film Possessed

Door Redactie See All This | mei, 2018

In de film Possessed stuit de jonge hoofdpersoon, diep in het voormalige Joegoslavië, op de erfenis van het communisme: ingestorte gebouwen, verlaten vliegvelden, achtergelaten boeken. Die botsing met de geschiedenis maakt haar melancholiek en brengt bijna vergeten emoties naar boven. Ze begint na te denken over de toekomst.

Possessed verbeeldt de effecten van de smartphone en social media op onze maatschappij en ons zelfbeeld. We stemmen ons leven af op andermans blik en zijn eraan gewend geraakt om gezien te worden. Maar het feest is voor veel jongeren voorbij, zo stelt Possessed. Het neoliberalisme praat iedereen moordende competitie aan, terwijl de planeet ten onder gaat. En na de ontmaskering van Facebook willen steeds meer mensen hun account verwijderen, iets wat vaak ook een acute sociale dood betekent. Het eerste beeld van Possessed zet gelijk de toon: vloeibaar lood gutst over brandende smartphones, gevolgd door beelden van een verwoeste wijk in Aleppo. Ook de smartphones overleven de aanval niet.

Possessed is gemaakt door Metahaven (Vinca Kruk en Daniël van der Velden, makers van onder meer Information Skies) en de veelbekroonde documentairemaker Rob Schröder (Ouwehoeren). En is gerealiseerd binnen het kader van De Verbeelding, een samenwerkingsproject van het Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds, dat is gericht op films die zich op de grens van cinema en beeldende kunst begeven.

Win kaarten!

Wij geven 3x twee kaarten weg aan lezers van See All This! De tickets kun je op elk gewenst moment en bij de gewenste bioscoop gebruiken waar de film draait.
Wil jij kansmaken op twee tickets? Laat dan hier of op facebook een reactie achter, of mail naar [email protected]

Reageren kan t/m 8 mei. Winnaars ontvangen zo snel mogelijk een bericht.

 

Reacties op Win kaarten voor de film Possessed

Nelis vanVeldhoven
Deze film zou ik graag samen met mijn vrouw willen kijken! We zijn zeer benieuwd!!
Eline
Ik zou graag de tickets winnen en mn vriend meenemen. De dag dat hij meer naar zijn scherm kijkt dan naar mij hoop ik hiermee uit te stellen......... #addict
laat een reactie achter

Uw beoordeling