BLOG

Wij zijn hier! | See All This in quarantaine

Door Nicole Ex | maart, 2020
Dit is week één van een wereld die is veranderd. Er tekent zich voorlopig een onwerkelijk scenario af. En ik probeer me voor te stellen wat dat scenario voor consequenties heeft voor ons allemaal — zorg om de gezondheid van dierbaren, drukke of juist eenzame (familie)huizen, lege museumzalen, onwennige werkplekken en tentoonstellingen die in volle productie zijn, maar die geen doorgang kunnen vinden.

En toch ben ik ervan overtuigd dat we met elkaar nieuwe manieren zullen bedenken om ons ook van oude systemen te bevrijden die al zo lang om vernieuwing vragen. De mens beweegt niet totdat die gedwongen wordt en waar dat toe leidt, is creativiteit! En in het mooiste geval een natuur die opveert, zoals het heldere water in Venetië waarop zwanen drijven en de frisse lucht boven de redactie in Haarlem nu het luchtruim zonder vliegverkeer is. 
We hebben ons de afgelopen dagen beraad op wat we kunnen betekenen. Want hoewel ook See All This zware tijden wacht en zich moet hervinden, zijn wij hier, en is onze wens en missie urgenter dan ooit: kunst brengen als inspiratie, hoop en troost. Juist nu er, door lege dagen, ruimte ontstaat. 

Extra kunstbrief op woensdag

See All This komt daarom met een extra BREAKING-de-week-kunstbrief, die op woensdagen verschijnt, zolang de deuren van musea zijn gesloten. We brengen daarin lees- en kijktips, virtuele tours van tentoonstellingen en telefonische interviews in de rubriek: Even bellen met … Wie het spits afbijt, is mijn neef Sjarel Ex, directeur van Boijmans Van Beuningen. Zijn museum is al een tijdje dicht dus hij heeft vast goede raad. Je hoort hem op 25 maart.
Lees de eerst BREAKING-de-week-kunstbrief hier!
Schrijf je hier in voor de kunstbrief.
Blijf virusvrij, denk lente!

 


Koop hier het nieuwste nummer van See All This kunstmagazine.

 

Beeld: Roy Lichtenstein en David Shrigley

Reacties op Wij zijn hier! | See All This in quarantaine

laat een reactie achter

Uw beoordeling