BLOG

Wie zijn deze mensen?

Door Redactie See All This | januari, 2016

Hoe veel mensen op de foto hieronder herken jij? Vaak weten we wel hoe een beroemd kunstenaar eruit ziet, maar de museumdirecteuren die het werk van deze kunstenaars in de openbaarheid brengen, kennen we vaak niet. See All This vroeg fotograaf Robin de Puy ze op een bijzondere manier in beeld te brengen.

De mensen op deze foto behoren tot de meest invloedrijke in de Nederlandse kunstwereld: het zijn de directeuren van kunstinstellingen – van Amsterdam tot Zwolle – die als partner verbonden zijn aan See All This. Zestien musea én een van de initiatiefnemers van dit plan: het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Robin de Puy legde ze vast op een foto in de stijl van de legendarische fotograaf Richard Avedon, die in de jaren zeventig iconische groeps- portretten maakte van families – de familie van Beat-dichter Allen Ginsberg, Andy Warhols broeders en zusters van The Factory, Amerikaanse machthebbers. In een hommage aan Avedon kwam deze ‘kunstfamilie’ samen, en bundelt haar krachten om See All This mogelijk te maken. For the love of art.

Making-of

Robin de Puy fotografeerde de directeuren in groepjes van vier gedurende twee dagen: ‘Een uitdaging om ze zo te fotograferen dat ieder zijn of haar uniciteit binnen de groep behield.’
Bekijk hieronder een korte making-of van de foto:

 

Reacties op Wie zijn deze mensen?

laat een reactie achter

Uw beoordeling