BLOG

Voor je moeder. En voor jou.

Door Redactie See All This | mei, 2016

Over een week is het moederdag. Heel wat moeders zijn blij met een bos bloemen van zoon of dochter. Andere moeders willen juist ab-so-luut niets krijgen op deze dag. Eén moeder krijgt dit jaar iets heel bijzonders: een kunstwerk van Claudy Jongstra. See All This heeft deze wereldberoemde Friese kunstenares – van wie niet alleen werk te zien is in het Fries Museum, maar ook in het San Francisco Museum of Modern Art en zelfs in de film Star Wars – The Phantom Menace – gevraagd een bijzonder tweeluik te maken als moederdagcadeau. Een tweeluik voor moeder en kind: het ene deel is voor je moeder; het andere deel voor jou. Hangt er straks een échte Claudy Jongstra bij jou én je moeder aan de muur?

Naturel & indigo

Weefwerken voor moeder en kind

Weefwerken voor moeder en kind, Claudy Jongstra, 2016

Claudy Jongstra maakte twee weefwerken. Eentje in naturel wit, voor het kind. Het naturel symboliseert puurheid, en is ‘nog in wording’, zoals Claudy het omschrijft. Het andere werk is indigo-blauw, voor de moeder. ‘De kleur indigo vertegenwoordigt rijpheid, en intellectuele en innerlijke groei.’ Beide weefwerken zijn 65 centimeter hoog, en tussen de 30 en 40 centimeter breed.

Hoe komt dit bij jou?

Beide werken zijn uniek; we kunnen dan ook maar één moeder en kind blij maken met het tweeluik. Als je kans wilt maken op dit bijzondere werk, schrijf dan in een reactie onder dit artikel iets over de onderlinge band tussen moeder en kind. Wat is voor jou de betekenis van deze bijzondere relatie. Samen met Claudy Jongstra kiezen we bij See All This de reactie die ons het meest heeft getroffen. Let wel: het is bedoeld als een moederdagcadeau, dus we verwachten dat je het indigo-deel ook daadwerkelijk aan je moeder geeft!

Dochters en zonen kunnen tot en met moederdag reageren. Op maandag 9 mei maken we de winnaar op deze site bekend. UPDATE – De inzending zijn vrijwel zonder uitzondering zo mooi en aangrijpend, dat we meer tijd nodig hebben om te bepalen wie het tweeluik van Claudy Jongstra krijgt. We maken de winnaar volgende week, na Pinksteren, bekend.

Detail van Weefwerken voor moeder en kind, Claudy Jongstra, 2016

Detail van Weefwerken voor moeder en kind, Claudy Jongstra, 2016

Reacties op Voor je moeder. En voor jou.

Liesbeth Brouwer
Een haku:

Indigo is trouw
Kleurt het ontvankelijk wit
Samen zijn ze een
klaaske meijer
iedereen spreekt meestal over een fijne moederdag,ik heb de liefste moeder,mijn moeder is alles ,,,,ja noem maar op.ik heb dit nooit gehad ,mijn moeder heeft mij nooit liefgehad,misgunde me alles en doet dit nog,heb al jaren geen contact meer want ze maakt alles kapot.,ik werk hard ,heb nu een zorgboerderij voor kinderen die veel liefde nodig zijn,heb een pracht man,en 2 lieve dochters 15 en 17 jaar.we doen alles samen hier en voor elkander ,maar ook anderen waarderen en liefhebben vinden we heel belangrijk.en het kost je niets om je liefde te tonen aan allen die je dierbaar zijn.
Hilly
Een nieuw leven! Puurheid, een kind in wording. Mijn dochter is in verwachting en wat zou de schoonheid van het kunstwerkjes dit sieren. Indigo als kroon op het leven van mijn moeder, zij die mij heeft gegeven wat ik weer door heb gegeven aan mijn dochter. Vier generaties wat ik zie verwerkt in de beide kunstwerken van Claudy.
laat een reactie achter

Uw beoordeling