BLOG

See All This Schrijfwedstrijd | i.s.m. De Bezige Bij en Athenaeum Boekhandel

Door Redactie See All This | februari, 2024

Doe mee aan de schrijfwedstrijd van See All This en neem voor één keer de plek in van de hoofdredacteur!

Elke week schrijft hoofdredacteur Nicole Ex een column in de BREAKING-de-week-kunstbrief van See All This. Ter ere van de verschijning van de bundel met een verzameling aan columns bij De Bezige Bij, en ter gelegenheid van de 200ste BREAKING-brief, schrijven we een feestelijke schrijfwedstrijd uit! (Lees hieronder de laatste column van Nicole Ex.)

Hoe?

  • Schrijf vijf alinea’s van vier regels (ongeveer 320 woorden)
  • Schrijf in de ik-vorm
  • Verbind iets uit je leven aan iets van kunst of natuur
  • Bonustip: wil je het ritme bepalen, lees je zinnen hardop voor

Deadline

Lever je column in voor woensdag 6 maart om 07.00 uur.
(Je krijgt dus meer tijd om deze column te schrijven dan de gebruikelijke week.) Columns die later worden ingezonden, worden uitgesloten van de wedstrijd.

Jury

Je column wordt door een jury gelezen en bestaat uit Suzanne Holtzer van De Bezige Bij, Reny van der Kemp van Athenaeum Boekhandel, eindredacteur Sarah Knigge en hoofdredacteur Nicole Ex van See All This. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Prijsuitreiking

De feestelijke uitreiking vindt plaats op zondag 24 maart om 10.00 uur met koffie en croissants bij Athenaeum op het Spui in Amsterdam, in aanwezigheid van Nicole Ex, die dan haar nieuwe boek De titel is een zinnetje voor het eerst presenteert aan lezers.

Koop hier alvast een ticket voor de prijsuitreiking + boekpresentatie >

De prijs

Er zullen drie prijzen worden uitgereikt.

  • Goud: je column wordt op de gebruikelijke plek in de kunstbrief van 27 maart geplaatst + je krijgt een gesprek met Suzanne Holtzer, hoofdredacteur uitgeverij De Bezige Bij + je ontvangt een exemplaar van De titel is een zinnetje.
  • Zilver en brons: je ontvangt een abonnement op See All This en een gesigneerd exemplaar van De titel is een zinnetje.
  • Alle winnende columns zullen gepubliceerd worden in een blog op de website van See All This.

Doe mee!

Je kunt je inzending sturen naar [email protected]
o.v.v. ‘inzending breaking-column’

 

Via je deelname aan de wedstrijd geef je toestemming de kunstbrief van See All This te ontvangen. 

 


Lees hier de laatste BREAKING-column van Nicole Ex:

Breaking-de-week-column #200

‘Ik besloot dat dit de plek was waar ik alleen moest zijn,’ noteerde Marguerite Duras. ‘Ik sloot me op, was bang, maar toen begon ik ervan te houden. Dit huis werd het huis van het schrijven. Mijn boeken komen van dit huis en van dit licht en van de tuin, waarop het licht weerkaatst in de vijver. Het heeft me twintig jaar gekost te schrijven wat ik zojuist schreef.’*

Schrijven en alleen zijn. Schrijven en een plek hebben om heen te gaan. Schrijven en het gevoel van gevaar overwinnen – alleen te zijn met zinnen die willen lopen of niet, alleen te zijn met woorden die diepte willen halen of niet. Alleen te staan tegenover een toekomst waarin gekozen wordt voor taal, ooit schrijver te worden, of niet.

Aan de overkant van het Parijse café, waar ik die avond onder de gaskachel op het terras zat, hing het portret van Marguerite Duras in de verlichte etalage. Schrijver van de korte maar meedogenloze zin, waaraan ik verslingerd zou raken. Ik keek naar haar, zij zag mij niet. Toch werd toen het besluit genomen.

Onder de ogen van Duras zou ik mijn onvoorwaardelijke liefde aan schrijven verklaren. Taal als talisman. Ik zou voor altijd in haar buurt zijn. Ik kon niet zonder haar heilige kracht en de bevrijding van een juiste zin. Duras: ‘Het komt je aanwaaien als de wind, het is naakt, het is inkt, het is schrift, en met niets anders in het leven te vergelijken.’

Als ik oud ben, zal ik wonen in het huis van mijn schijven. Ik zal elke dag in gevaar zijn en gelukkig en geen dag alleen. Maar eerst is het woord aan jou. Als dank. Als kans. Als feest. Want met deze 200ste Breaking-de-week-brief én De titel is een zinnetje bij De Bezige Bij op komst schrijven we een schrijfwedstrijd uit: schrijf mee en neem mijn plek in!

— Nicole Ex
hoofdredacteur

*Marguerite Duras, Écrire, 1993

 

 

Reacties op See All This Schrijfwedstrijd | i.s.m. De Bezige Bij en Athenaeum Boekhandel

ANNEKE NAVARETTE FASE
bonjour,die schrijfwedstrijd(wedstrijden zijn niet mijn dada!!!)is een geweldig idee.
mais jamais je communique l'intimité des mes pensées par cet outil de travail!!!!
faut que je vous rendE visite dans votre librairie!à l'occasion!!!!
bonne journée,vanuit MELLE in FRANKRIJK;
Ingrid van den Oord
Beste Nicole Ex,
wat leuk, deze wedstrijd! Ik stuur je een pdf op met mijn stukje.Losse tekst zal ik in de email erbij zetten, ik weet nl niet hoe je de tekst wilt ontvangen. Ik voelde mij aangesproken, als kunstenaar en dichter. Succes en vooral veel plezier met alle inzendingen!
met vriendelijke groet
Ingrid van den Oord.
laat een reactie achter

Uw beoordeling