BLOG

See All This #7 – herfst 2017

Door Nicole Ex | september, 2017

Het herfstnummer van See All This is uit. Zoals we kunnen zien aan de agenda met de tentoonstellingen van onze museumpartners, belooft het een mooi seizoen te worden. Hieronder lees je alvast het editorial van onze hoofdredacteur Nicole Ex.

Cover See All This No. 7Editorial See All This #7

Na een uitbundige zomer is het herfst in de tuin van Piet Oudolf – ik stel me een veld zompige staken en distels voor. Allemaal best, volgens Oudolf, want er is niets mis met teloorgang: ‘Die is prachtig, als je je ogen maar opendoet en je je tuin niet onderwerpt aan een huishoudelijk regime, waarin alles wat dood is de container in verdwijnt.’

Ook fotograaf/kunstenaar Viviane Sassen richt haar blik op de dood. Haar werk gaat over het schaduwrijk en dat wat zich schuilhoudt in het verborgene. Ze was 22 toen haar vader zijn eigen dood tegemoet liep door uit het raam te stappen. Het heeft haar indrukwekkende oeuvre en persoonlijkheid gevormd: ‘een verlegen exhibitionist,’ noemt ze zichzelf in het intieme interview dat Robbert Ammerlaan met haar had.

Mij trof dit: in ons eigen universum, gescheiden in tijd en ruimte, leiden we allemaal peilloze verliezen, verlangen we naar samenvloeien, bezweren we onze angsten en de dood. Het (schuwe) exhibitionisme van kunst en kunstenaars maakt tastbaar dat we in afzonderlijk ons leven leiden, maar dat we toch met elkaar zijn verknoopt – bijeengehouden door een netwerk van onzichtbare draden. Kunstenaars laten licht vallen op precies dat web, door ons gevoelig te maken voor de aanwezigheid van de ander, welke kleur die ook heeft. Dat is waarom kunst troost.

Word onze vriend,

– Nicole Ex, founding editor

Reacties op See All This #7 – herfst 2017

laat een reactie achter

Uw beoordeling