BLOG

See All This #6: Grote liefde voor kleine dingen

Door Nicole Ex | juni, 2017

See All This #6 is verschenen: een prachtig zomernummer, over Sunshine Superman David Hockney, over de magistrale billen van Robert Mapplethorpe, over alles wat ieniemini is, en die grote plas water aan onze kust, die al zo lang tot de verbeelding van velen spreekt: de Noordzee. See All This #6 gaat niet alleen over zomer, maar ook over het contrast tussen XXS en XXL, zoals hoofdredacteur Nicole Ex hieronder toelicht in haar editorial.

Editorial

Alles begint klein: ideeën, mensen, zonnebloemen, zelfs de boeken van Irma Boom. Van alle specifieke exemplaren die ze ontwerpt, maakt ze eerst een minimodel. Waarom? ‘Omdat dat de enige manier is waarop je overzicht houdt,’ zegt Boom. In die uitleg zit meteen de crux van onze grote liefde voor kleine dingen, waarover de tentoonstelling Small Wonders in het Rijksmuseum gaat. Op een poppenhuis hebben we grip. Over het leven in een notendop zijn wij de baas. Spulletjes zo minuscuul zijn ongevaarlijk en dus kunnen we er ons met een lach aan overgeven: verrukt, vertederd of verrast door het vakmanschap én het onbeschrijfelijke geduld.

Irma Boom en Nicole Ex

Boekontwerper Irma Boom met haar XXL Irma Boom: The Architecture of the Book (2013), Nicole Ex met een XXS exemplaar in de nieuwe bibliotheek van Boom in Amsterdam.
Foto Sven Signe den Hartogh voor See All This, 2017

Nee, dan de Noordzee. Niets geen controle, veranderlijk, wispelturig, elk uur van de dag, zoals het indrukwekkende werk van Bruno van den Elshout laat zien. Zeezeiler Hans Steketee kan erover meepraten. Hij is op volle zee als dat vervloekte lampje van zijn kompas niet werkt, de nacht valt en het onweer losbreekt.

XXS en XXL in één nummer. Het was even puzzelen, maar het past!

See All This no6

Reacties op See All This #6: Grote liefde voor kleine dingen

laat een reactie achter

Uw beoordeling