BLOG

Robin de Puy Fotograaf des Vaderlands

Door Redactie See All This | september, 2016

Robin de Puy is de nieuwe Fotograaf des Vaderlands, zo maakte Fotoweek vandaag bekend. Ze volgt Ahmet Polat op, die het afgelopen jaar het gezicht van de Nederlandse professionele fotografie was. See All This is ook trots, want Robin de Puy heeft al meerdere malen voor ons gefotografeerd. Ook voor het derde nummer van See All This, dat 16 september in de winkel ligt.

Vorig jaar maakte Robin de Puy een bijzondere foto voor See All This: 13 museumdirecteuren die als eersten partner werden van ons nieuwe kunstplatform, werden in één groepsportret vereeuwigd – zonder dat ze daarvoor allemaal bij elkaar waren. Robin de Puy maakte de foto in de stijl van de legendarische fotograaf Richard Avedon.

Museumdirecteuren

Robin de Puy, See All This museumdirecteuren, 2015

See All This #3

Voor het derde nummer van See All This magazine maakte Robin foto’s van kunstenaar Renzo Martens, die onder andere met Rem Koolhaas bezig is met een bijzonder project in Congo. Meer daarover in het derde nummer, dat op 16 september in de winkels ligt, maar hier alvast het portret dat Robin de Puy maakte van Renzo Martens:

Robin de Puy, Renzo Martens, 2016

Robin de Puy, Renzo Martens, 2016

Kunstweek over Robin de Puy

Robin de Puy

Robin de Puy, zelfportret, 2015

‘De foto’s van de Nederlandse portretfotograaf Robin de Puy zijn altijd intiem en vol leven’, schrijft Fotoweek. ‘Haar stijl is karakteristiek: zwart-wit, en balancerend op de rand van documentairefotografie. Haar werk is vaak een combinatie van fotografie en film, want; taal en beweging zijn voor de Puy een essentieel onderdeel van identiteit.’

Rond het thema van Fotoweek 2016 Kijk! Dit ben ik maakte Robin de Puy een bijzondere fotoserie die wordt getoond tijdens het tweejaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto, dat dit jaar plaatsvindt van 15 september tot 30 oktober.

In de studio

Robin de Puy aan het werk zien? Bekijk het filmpje hieronder, waarin je de Fotograaf des Vaderlands 2016 aan het werk ziet voor de See All This-groepsfoto van 13 museumdirecteuren.

 

Reacties op Robin de Puy Fotograaf des Vaderlands

laat een reactie achter

Uw beoordeling