BLOG

Het Prins Claus Fonds is jarig!

Door Redactie See All This | november, 2016

Het Prins Claus Fonds viert zijn 20ste verjaardag door internationale vooraanstaande kunstenaars, kritische denkers en culturele organisaties aan Amsterdam en met elkaar te verbinden. Op donderdag 24 november start het feest met een tentoonstelling van internationaal gerenommeerd kunstenaar El Anatsui uit Ghana/Nigeria, die in 2009 een Prins Claus Prijs ontving.

De expositie Meyina toont zijn wereldwijd geroemde installaties van flessendoppen en archiefmateriaal dat inzicht geeft in zijn werkproces en maakt deel uit van het Amsterdam Art Weekend. Curator van de expositie is Bisi Silva, directeur en oprichter van het Centre for Contemporary Art in Lagos, Nigeria. De tentoonstelling is tot en met april 2017 te zien in de Prince Claus Fund Gallery.

227676-image-5-b23cc2-original-1476806457

Prins Claus Prijzen

Verder worden op donderdag 15 december de Prins Claus Prijzen uitgereikt. Hoofdlaureaat is filmmaker en kunstenaar Apichatpong Weerasethakul (Thailand). Daarnaast zijn er vijf andere laureaten: voedselactivist en chef-kok Kamal Mouzawak (Libanon), architect Vo Trong Nghia (Vietnam), grafisch ontwerper, kunstenaar en academica Bahia Shehab (Egypte/Libanon), interdisciplinair cultureel centrum Peace Niche l The Second Floor (T2F) (Pakistan) en interactief online portal La Silla Vacía (De Lege Stoel) (Colombia). De Prijzen eren visionaire kunstenaars en organisaties voor hun exceptionele, baanbrekende werk in cultuur en ontwikkeling. Ze worden uitgereikt door ZKH Prins Constantijn in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Het Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds steunt kunstenaars, kritische denkers, culturele organisaties, en erfgoedredders in gebieden waar de vrijheid van culturele expressie beperkt is.

Reacties op Het Prins Claus Fonds is jarig!

laat een reactie achter

Uw beoordeling