BLOG

Pretty Brilliant!

Door Redactie See All This | september, 2018

Het begon met een simpel idee. See All This magazine wilde met het zomernummer de unieke en krachtige stem van vrouwelijke kunstenaars vieren, een voorschot op 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019. We maakten een feestelijk nummer waarmee we veel lezers hebben laten verbazen over hoeveel indrukwekkends er door vrouwen wordt gemaakt. Tegelijkertijd werd duidelijk dat het nummer ook in deze tijd nog noodzakelijk was: in 2018 is er nog altijd minder (of geen) erkenning voor hun werk en worden ze minder (of niet) betaald. 

Hoe verder? De oplossing is even weerbarstig als eenvoudig: koop kunst van vrouwen en genereer zichtbaarheid voor hun werk! Van meer zichtbaarheid hebben we met ons zomernummer de meerwaarde en spin-off kunnen zien: See All This #10 is bijna helemaal uitverkocht, heeft een storm van publiciteit teweeggebracht in Nederland en Vlaanderen, én heeft ons bijval van tientallen vrouwen opgeleverd, die ons op allerlei manieren bedankten.

Het herfstnummer van See All This is inmiddels uit, een nummer over de betekenis van boeken, bibliotheken en het geschreven woord, maar de vrouwenzaak laat ons niet los. En daarom organiseren we:
  • Een speciale rondleiding op de PAN op 22 november, onder leiding van Nicole Ex (hoofdredacteur See All This) en Manuela Klerx (auteur van Ontroerend goed. Van kunst kijken naar kunst kopen).
  • Een exclusieve middag met Valeria Napoleone – de fameuze Italiaanse die alleen maar werk van vrouwen verzamelt en waarover je kunt lezen in #10 – tijdens Art Rotterdam 2019 (volg onze nieuwsbrief!).
  • Én Pretty Brilliant: een tentoonstelling en een boek in het najaar van 2019 in Museum de Fundatie met 99 geniale vrouwen in de kunst.
To be continued…
Team See All This 

Reacties op Pretty Brilliant!

laat een reactie achter

Uw beoordeling