BLOG

MAX/MEI kiest | Winnaar van de sculptuur!

Door Redactie See All This | september, 2018

Elk seizoen geeft See All This een kunstwerk cadeau. Deze zomer was dat een sculptuur van MAX/MEI, het unieke kunstenaarsduo dat wordt gevormd door Marte Mei van Haaster en Max Daalhuizen. Uit alle reacties die we hebben ontvangen, kozen zij de winnaar.

En de winnende reactie is van Merel:

De mens heeft van oudsher de natuur willen temmen, kneden en vormen. Door de wildernis buiten onszelf te trotseren en te boetseren denken we enigszins invloed te hebben op de wildernis in onszelf. Kunstenaarsduo MAX/MEI geeft weer een nieuwe interpretatie aan dit gedachtegoed op zo’n manier dat de wildernis in mij wordt aangeraakt. Het vertelt dat we niet bang hoeven te zijn voor deze chaos, maar dat daar juist schoonheid en mogelijkheden te vinden zijn.

MAX/MEI: ‘Voor ons is Merel de winnaar. De reden is: ons werk is een beeldende vertaling van mentale filosofieën, concepten en gedachten. We zoeken tijdens het maakproces naar een vorm om deze ideeën te communiceren. Merel kijkt daar bijna doorheen en raakt met haar verhaal iets aan wat onder die rationaliteit zit: het emotionele intuïtieve gevoel dat daaronder zit en ons op een diepere laag motiveert om te doen wat we doen. Het is iets wat we nooit zo benoemen, omdat het een vanzelfsprekend aanwezig gevoel is, maar omdat Merel ons hieraan herinnert door het zo mooi te formuleren, gunnen we het werk haar van harte.

 

Reacties op MAX/MEI kiest | Winnaar van de sculptuur!

laat een reactie achter

Uw beoordeling