BLOG

Laat je inspireren door Joost Swarte

Door Redactie See All This | juli, 2016

Wij mochten een originele prent van illustrator Joost Swarte weggeven aan een van onze lezers. Een enorme eer en van alle prachtige inzendingen op de vraag wat zijn werk met jou doet, hebben we er één gekozen. Hieronder lees je de uitslag.

Hij is een van de bekendste illustratoren van ons land. Daarom zijn we ook erg blij dat we een origineel werk van Joost Swarte (Heemstede, 1947) mogen weggeven. We vroegen jullie om ons te vertellen wat het werk van Joost Swarte met jou doet, en waarom je zo graag een origineel wilt zien, voelen, ruiken en misschien zelfs wel horen.

Reacties

Joost Swarte, Hinten Vorn

Joost Swarte, Hinten Vorn, 2016

Het aantal reacties was overweldigend. Maar liefst 31 mensen lieten ons weten waarom ze graag het werk Hinten Vorn wilde hebben. Het waren prachtige reacties bovendien. De klare lijn, de rust en de precisie van Swarte werden, wat ons betreft, heel terecht geprezen. Net als zijn vindingrijkheid, humor en intelligentie.

Niet de winnaar, maar wel een vermelding waard, is de reactie van Willem Bosch. die woont in een huis dat Swarte ontwierp in de Amsterdamse Jordaan: “In feite hoeft er geen Joost aan de muur, want de muur is al een Joost. Maar zou een klapstuk van jewelste zijn, in ons striphuis in de Jordaan. En later, voor ons kindje, als hij het huis uit wil, en een studentenkamer vindt ergens drie hoog achter. En de muren weer saai wit zin. En de vloeren weer stom bruin. Met deze Hinten Vorn aan het muurtje zonder ramen. Is hij toch een beetje thuis.”

De gelukkige

Het was niet makkelijk om een winnaar aan te wijzen. Na lang beraad hebben Joost Swarte en See All This-hoofdredacteur Nicole Ex een keuze gemaakt. Over de winnende reactie zegt Swarte: “Ze geeft een mooie invulling aan de betekenis van de lezer. Het interpreteren van een tekst of tekening geeft ruimte aan de lezer. Zij pakte de ruimte.” En dan heeft hij het over… (tromgeroffel) Ankie.

Dit is wat Ankie schreef:

“Mijn idee. Je eigen koers bepalen. Wel rekening houden met de medemens, je laten inspireren en vervolgens je eigen weg gaan. Volgen hoeven ze me niet. Af en toe mijn pad kruisen mag altijd!”

Dankjewel Ankie! Het werk komt jouw kant op. Heel veel plezier ermee.

Reacties op Laat je inspireren door Joost Swarte

Lida tuyp
Ben al een tijdje op zoek naar het stripboek de wereld van inspiratie in 50 portretten waar kan ik het bestellen.. bij voorbaat dank
pierre van genderen
kort en bondig, de juiste snaar geraakt!
Anne Huddleston Slater
Goede keus!!
laat een reactie achter

Uw beoordeling