BLOG

Kunst, maar dan theatraal

Door Redactie See All This | januari, 2016

De Grote Kunstshow is een theatrale kennismaking met kunst. Niet in een museum, maar op het podium van de Stadsschouwburg Amsterdam. Na  twee succesvolle edities (met werken uit de Rabobank-collectie) wordt dit keer een selectie toonaangevende werken uit de KRC Collectie getoond: de privé kunstcollectie van Rattan Chadha, die deels is ondergebracht in de oude Zilverfabriek in Voorschoten. Deze verzameling heeft een uitgesproken en bijna rebels karakter dankzij haar focus op jonge, internationale kunstenaars.

Grote KunstshowZaterdag 6 februari wordt de show drie keer opgevoerd in de Stadsschouwburg Amsterdam. Een week later, op 13 februari, wordt het programma nog eens drie keer gespeeld in de Rotterdamse Schouwburg.

Kunstenaars

Tijdens de Grote Kunstshow wordt er werk van negen kunstenaars getoond, waaronder werken van Dan Attoe, Kimberly Clark en Grayson Perry. De voorstelling opent met werk van  Marc Bijl.  Zijn sculptuur PORN is een symbool van de maatschappij die haar naïviteit voorgoed verloren lijkt te hebben en waarin sprake is van extreme transparantie, verruwing en verregaande commercialisering.

Kleine Kunstshow

Dit jaar komt er ook een speciale editie voor kinderen en jongeren, toepasselijk De Kleine Kunstshow geheten. Die is op 5 februari in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Reacties op Kunst, maar dan theatraal

laat een reactie achter

Uw beoordeling