BLOG

Jij en ik | Editorial #34

Door Nicole Ex | juni, 2024

‘Kleren. Ze zijn zo alledaags dat we soms vergeten wat ze voor ons betekenen: ze verhullen onze naaktheid, verlenen ons een identiteit, ze verleiden, tillen ons op of laten ons ellendig dralen voor de kast.’ Lees hier het editorial van Nicole Ex van het nieuwe zomernummer van See All This: ‘The Wardrobe as Art Collection’, gemaakt in samenwerking met forecaster Lidewij Edelkoort.

Rompertjes aan de waslijn, hagelwitte overhemden die net gestreken zijn, zachte truien voor de kille avond, jassen om in te schuilen, en het geluk van een schort voor in de keuken of tuin. Kleren. Ze zijn zo alledaags dat we soms vergeten wat ze voor ons betekenen: ze verhullen onze naaktheid, verlenen ons een identiteit, ze verleiden, tillen ons op of laten ons ellendig dralen voor de kast. Maar ook voor onze klerenkast geldt: het roer moet om. Gelukkig maar. Want we hebben er veel te veel van en zonder het te beseffen, kleden we ons vooral in plastic – en wie het genot van het dragen van natuurlijke vezels kent, weet dat dat niet de bedoeling kan zijn.

Het is een industrie die zichzelf nauwelijks weet te vernieuwen, meent onze gastcurator Lidewij Edelkoort. Maar er is nog altijd een oplossing voor, zegt ze, en die oplossing zijn jij en ik. Dit uitbundige nummer is een uitnodiging op een andere manier naar je klerenkast te kijken. Om het spaarzaam samen te stellen en ervoor te zorgen zoals je voor een kunstcollectie doet. Lidewij Edelkoort geeft alles wat ze heeft: haar kennis en trekkracht, haar schrijftalent, beeldredactie en educatieve gave, haar liefde voor Georgia O’Keeffe en Parijs, in dit uiterst persoonlijke dossier vol voorspellingen, lessen, tips, bijzondere mensen en unieke, kleine modemerken. Een uitnodiging om voor altijd van koers te veranderen. 

 


 

See All This #34 – ‘The Wardrobe as Art Collection’
met gastcurator Lidewij Edelkoort verschijnt op 7 juni 2024.
Dubbeldikke tweetalige editie.

Bestel het nummer hier >

Reacties op Jij en ik | Editorial #34

laat een reactie achter

Uw beoordeling