BLOG

Iconische expo’s #2 | Art of this Century Gallery van Peggy Guggenheim

Door Redactie See All This | oktober, 2020
Een ruimte, een sokkel, een uitgelicht object: de wens om dingen tentoon te stellen en te bezichtigen, zit diep in onze genen. Geïnspireerd op de expositites van het nieuwe seizoen, blikken we in het herfstnummer van See All This terug op een aantal legendarische tentoonstellingen uit het verleden. Zo ook de opening van Guggenheims galerie Art of This Century.

Het was het ‘evenement van de eeuw’, toen op 20 oktober 1942 Peggy Guggenheim haar galerie Art of This Century opende. De ruimte, ontworpen door Frederick Kiesler, moest een gedramatiseerde weerspiegeling zijn van de moderne en surrealistische kunst die er te zien was. Daarnaast moest elk werk op zichzelf kunnen staan, letterlijk: de schilderijen hingen niet aan, maar van de muur. Tussen 1942 en 1947 werden er 50 tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de legendarische Exhibition by 31 Women.

 

Peggy Guggenheim was een kleurrijk personage dat niet alleen haar tijd vooruit was, maar ook hielp om het te definiëren. De Amerikaanse erfgename verzamelde niet alleen kunst, maar ook kunstenaars. Bekijk vooral ook onderstaande documentaire, Peggy Guggenheim: Art Addict, om te zien hoe een van de meest invloedrijke en machtige kunstverzamelaars vocht tegen persoonlijke tragedie en haar eigen visie handhaafde om een van de belangrijkste collecties in de moderne kunst op de bouwen.

Lees meer over de iconische exposities in het avontuurlijke
herfstnummer van See All This.

 

 

 

Reacties op Iconische expo’s #2 | Art of this Century Gallery van Peggy Guggenheim

laat een reactie achter

Uw beoordeling