BLOG

Of het ook van zeep kan

Door Redactie See All This | november, 2016

Een tijdje terug publiceerden we twee verhalen over chocolade in de kunst. Een snelle reis in de tijd langs kunstenaars die met chocolade werkten, en een verhaal van Renzo Martens die een kunstcentrum bouwt in het oerwoud van Congo. In dat kunstcentrum gieten Afrikaanse kunstenaars hun werk in chocolade – en See All This beloofde één zo’n kunstwerk geven te winnen. Hieronder vertellen we je wie de gelukkige is geworden.

renzo-martens

Zelfportret van Djonga Bismar, gegoten in 500 gram pure Barry Callebaut chocolade met lavendel en zeezout, 8,5 x 9 x 9 cm. Foto: Robin de Puy

Hiernaast zie je een beeldje uit het project van Renzo Martens: een zelfportret van Djonga Bismar, gegoten in 500 gram pure Barry Callebaut chocolade. En See All This geeft zo’n chocolade buste weg. Niet zomaar één, maar de eerste van een serie van vijf die wordt gemaakt met een unieke toegevoegde smaak: lavendel-zeezout. We doen er ook nog een gesigneerde foto van Robin de Puy bij.

De winnaar

Om kans te maken op deze prijs, hoefde je alleen maar een reactie te plaatsen onder het artikel van Renzo Martens. Sanne van Gent deed dat, en schreef dit:

‘Het onderzoekscentrum wordt gebouwd in Lusanga, het voormalige Leverville, waar de Britse zeepproducent Lever Brothers (later Unilever) in 1911 hun eerste plantages stichtten. Deze streek werd toen nog bevolkt door de BaPende, een volk dat vóór de kolonisatie uitblonk in het maken van maskers en beelden.’ Wat als de volgende serie beelden van zeep zou worden gemaakt?

Dat laatste vonden we een leuke suggestie, die we aan Renzo Martens meegeven. En gefeliciteerd Sanne, want jij krijgt de chocolade buste én de gesigneerde foto van Robin de Puy thuisgestuurd!

Reacties op Of het ook van zeep kan

laat een reactie achter

Uw beoordeling